A Lidl után a Rossmann sem nyit ki szenteste napján. Munkaszüneti nap lesz december 24?

facebook megosztás

Nem nyitnak ki a Rossmann üzletei sem december 24-én. A boltzárat a Lidl indította el, a cég már egy hete közölte, hogy mind a 200 magyarországi üzlete zárva marad szenteste napján. A Jobbik-Konzervatívok nemrégiben ötödször is benyújtotta a parlament elé javaslatát, hogy legyen munkaszüneti nap december 24-e, de ezt a kormány ezúttal sem fogadta el.

A családbarát politika megcsúfolása az Berta Krisztián szerint, hogy a Fidesz nem hajlandó elfogadni a Jobbik-Konzervatívok javaslatát. Az ellenzéki párt egy felmérésre is hivatkozik, amely szerint a lakosság 83 százaléka támogatja december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítását.

– Sajnos már ötödik alkalommal tapasztaljuk azt az országgyűlésben, hogy a magát családbarátnak hazudó fideszes kormányzat egyszerűen lesöpri ezt a javaslatot az asztalról. Mi mindig benyújtjuk, hiszen nagy társadalmi támogatottsága van. Jobboldali, konzervatív pártként ezt mi magunk is természetesen támogatjuk. Úgy gondoljuk, szenteste napja az lehetőleg ne azzal teljen, hogy dolgoznak az emberek, s boltokba futkároznak az emberek. Hanem 24-én, 25-én és 26-án legyenek otthon, legyenek együtt, meghittségben – fogalmazott Berta Krisztián, a Jobbik-Konzervatívok választókerületi elnöke.

Azt Berta Krisztián sikerként értékeli, hogy egyre több üzlet nyit a boltzár felé. A Lidl lépése kapcsán megjelent közlemény szerint ők fontosnak tartják, hogy példát mutassanak, és valóban erősítsék Magyarország alapértékeit, így a család fontosságát. Ehhez csütörtökön a Rossmann drogériák is csatlakoztak.

rossmann

- Ők úgy döntenek, önszántukból, hogy szenteste napján, december 24-én zárva tartanak. A Fidesznek sokszor elhangzó érve az, hogy a szentestei boltzár az a gazdaságot gyengítené. Mi ezt nagyon nem így gondoljuk. Jó lenne, ha valóban gondolnának a családokra ilyen téren is – tette hozzá Berta Krisztián, a Jobbik-Konzervatívok választókerületi elnöke.

Bár a párt idei próbálkozása sem ért célt, a tegnapi kommünikéjük szerint nem adják fel. A folytatásban Balassa Péter országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordul Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez, miszerint: Mikor lesz december 24-e munkaszüneti nap?

 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.