A jó eredmények érdekében

facebook megosztás

 

iskola

 

A Kanizsa Tv tudósítása - Klikk a képre!

Nem csak a négy-, de a hatosztályos gimnáziumba jelentkezőknek is tartanak felvételi előkészítőt a Dr. Mező Ferenc Gimnáziumban november 15-től. A 6 alkalmas foglalkozáson a diákok nem csak a központi felvételihez szükséges tárgyi tudásukat gyarapíthatják, de az iskola tanáraival és környezetével is megismerkedhetnek. 

Hosszú évek óta számít hagyománynak az előkészítő órák megtartása a középiskolában, hiszen nagy népszerűségnek örvend a foglalkozás. A két alaptantárgyból áll egy-egy óra, ahol legfőképp a központi írásbeli felvételire jellemző feladatokat oldanak meg közösen. Kötőné Fazekas Judit, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium intézményvezetője elmondta, az iskola légkörének megismerése, és a társas kapcsolatok kialakítása legalább olyan fontos ilyenkor, mint a tárgyi tudás elsajátítása. 

– A felvételi felkészítő magyar nyelv-és irodalomból, illetve matematika tantárgyakból történik itt nálunk. Azért is fontos nem csak számunkra, de a diákok számára is, hogy a tantárgyi tudáson kívül megismerkedjenek a jövőbeli tanáraikkal, ebben az oldott légkörben. Ha jól érzik magukat, akkor nyilván könnyebb a felkészülés is, és jobban sikerül majd a felvételi vizsgájuk is – fogalmazott Kötőné Fazekas Judit, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium intézményvezetője. 

Balogh Regina már 8. osztályba jár, 2 évvel ezelőtt az előkészítőnek köszönhetően nyerhetett betekintést a Mező-gimi falai közé. Úgy véli, nagy segítség volt számára a foglalkozás, így kimagasló eredményt érhetett el a felvételin. 

– Lassan két éve, amikor megtudtam, hogy a Dr. Mező Ferenc Gimnázium indít egy hatosztályos kisgimnáziumi osztályt, nem is volt kérdés, hogy jelentkezzek. A jelentkezés mellett lehetőség nyílt részt venni egy pár alkalmas felvételi előkészítőn, ami szerintem rendkívül hasznos volt, mivel a felvételire készültünk itt. Olyan feladatokat oldottunk meg és gyakoroltunk, amikre lehetett számítani. Ezen kívül megismerhettük a tanáraink egy részét, és új ismeretségeket, barátságokat is kötöttünk – mondta Balogh Regina, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium tanulója. 

Az előkészítő alkalmakra november 9-ig van lehetőség jelentkezni, az iskola honlapján található űrlap kitöltésével.

 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.