A hétvégi győzelemmel átvették a vezetést a kézisek

facebook megosztás

Hét góllal győzött a Nagyatád ellen a Nagykanizsa férfi kézilabdacsapata az NB II legutóbbi fordulójában. A Kanizsa Arénában aratott győzelmének köszönhetően Csalló Ádám együttese átvette a vezetést a NEKA U21-es gárdájától a két gárda hétvégi rangadóját megelőzően.

Második helyről kezdte a tizennégy fordulós alapszakasz második felét a Nagykanizsa, a hazaiak egyértelműen esélyesebbek voltak a Nagyatáddal szemben. A két csapat – a barátságos mérkőzéseket is beleszámolva – ötödik alkalommal csapott össze 2023-ban, az őszi bajnokin a dél-zalaiak hatgólos hátrányból felállva 33-24-re győztek.

Az első percekben a hazaiak akarata érvényesült, akik Kovacsics Ferenc, valamint Hári Kristóf vezérletével 6-2-es vezetésre tettek szert. A jó kezdést követően sokáig kettő és négy gól között mozgott a különbség, Csordás Marcell első góljával negyedóra után nőtt először ötre a differencia. Az atádiak ezután egyre kevésbé tudták tartani a Nagykanizsa tempóját, a bajnokaspiráns sorozatban szerezte a gólokat és a szünetre magabiztosnak mondható, 24-15-ös vezetéssel vonulhattak a csapatok.

A tízgólos különbség alig harminc másodperccel a második játékrész kezdete után Füstös Attilának köszönhetően ki is alakult, akik azonban néhány perccel később elveszítették Hári Kristófot. A kanizsaiak rutinos beállója harmadik kettő percet érő szabálytalanságát követte el, és így megkapta a piros lapot. A hajrában a Nagyatád közelebb zárkózott, de nem veszélyeztette a kanizsai győzelmet. A végeredmény 40-33 lett a hazaiak javára.

- Az első félidőnk jól működött, úgy gondolom, hogy sokkal jobban néztünk ki, mint a korábbi fordulókban. Egy két visszarendeződéstől és beálló körüli védekezéstől eltekintve jól működtünk és a támadójátékkal is elégedettek lehetünk. A második félidőben szerettük volna még növelni az előnyt, viszont ott már kicsit belefáradtunk. Nem úgy koncentráltunk és a cserék sem úgy kapcsolódtak be a mérkőzésbe, ahogy kellett volna – fogalmazott Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője. 

kézi

A kanizsai csapatban mindenki lehetőséget kapott a találkozón, Csordás Marcell nyolcszor, Füstös Attila hétszer, Szabó Gergely pedig hat alkalommal vette be az ellenfél kapuját A vendégek legeredményesebb játékosa a góllövőlistát vezető Bazsó Péter volt 11 góllal. Az atádiak vereségükkel visszaestek a csoport utolsó, nyolcadik helyére, Madarász Péter vezetőedző szerint azonban építhetnek a bajnok elleni gólerős teljesítményükre.

- Most azért hazai mérkőzéseink jönnek, jobbára azokkal a csapatokkal, akikkel küzdünk a hátsó régióban. A Siklóssal, a PVSE-vel, nem tudok a Mecseknádasd és a PEAC közül ki lesz, aki majd az alsóházban lesz velünk, elég nagy köztük a harc, a másik három csapat hozzánk jön. Úgy gondolom, hogy ott nekünk pontot kell szerezni – mondta Madarász Péter, a Nagyatádi RKC SE vezetőedzője.

A listavezető NEKA U21 nagy csatában 26-25-re verte a PEAC-ot, így a Nagykanizsa jobb gólkülönbségével átvette a vezetést. A két csapat vasárnap 14 órától Balatonbogláron csap össze egymással. A hétvégén a Tungsram SE Nagykanizsa női csapata is pályára lépett, Tóth László együttese hiába vezetett a félidőben, végül 39-32-re kikapott Dunaújvárosban.

 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.