A helyes kutyatartásra hívták fel a figyelmet a nyílt napon

facebook megosztás

Gyertek a szabadba, foglalkozzatok a kutyátokkal, és tanuljátok meg, hogyan kell velük bánni – ez volt a célja a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület hétvégi programjának. A nyílt napon több bemutató segítségével ismerkedhettek az érdeklődők a helyes állattartással.

Engedelmességi bemutató a gyerekek részvételével, és őrző-védő demonstráció – csupán néhány dolog azok közül, amit testközelből megismerhettek a gazdik. Az egyesület vezetése szerint az érdeklődés hullámzó, ám a tanítás lenne leginkább hangsúlyos, viszont a korosztályokat nem egyformán lehet megszólítani.

- A kutyás társadalmat meg lehet, de inkább a most felnövő nemzedéket kellene tanítanunk arra, hogy hogyan kell a kutyákkal viselkedni. erre volt ez a nyílt nap, meglátjuk, hogy sikerül - fogalmazott Torhosi Szabolcs, a KKSZSE elnöke. 

A nyílt nap megrendezését a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány támogatta.

- Igyekszünk minden olyan programot Nagykanizsán támogatni, amely közösségeket, embereket hoz össze. Bármilyen céllal is történjen, mert nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy az emberek találkozzanak egymással, különböző programokban részt vegyenek - mondta Sajni Pálma, a Loco-Motiv Közösségi Alapítvány alapító tagja. 

kutya

A nyílt nappal elsősorban a fiatalokat célozták meg, de mint azt a szervezet részéről elmondták: a gyerekek megszólításához szükség van a felnőttekre is, akik időt és energiát szánnak arra, hogy a következő generáció állatbarát legyen.

 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.