Pasztellkép kiállítás nyílt

facebook megosztás

Szárnyalások címmel nyílt kiállítás tegnap este a Medgyaszay Házban. Herédi Zsuzsanna számos művészeti ágban jeleskedik, most pasztellképeit tekinthették meg az érdeklődők. 

Zsuzsanna és családja 8 évvel ezelőtt költözött egy Nagykanizsa melletti szőlőhegyre, ahol először a fazekassággal foglalkozott, majd átváltott az üvegékszerek készítésére. A művészet mindig is jelen volt az életében, a festészethez azonban a Covid miatti bezártság adta az ihletet. Először akvarellképekkel kezdte, majd több pasztellkurzuson is részt vett. Inspirációként az életet és az érzéseket veszi, ebből kifolyólag számos témában születnek képei.

– Nagyon sokrétű a témaválasztásom, de mindig azt tartom szem előtt, hogy valami féle emberi érzést, érzéseket közvetítsek, illetve nagyon-nagyon imádom a színeket, ez látszik is szerintem, nagyon színes minden festményem. Illetve szeretem ábrázolni még a fények megjelenését a környezetünkben, tehát tulajdonképpen az inspiráció az innen jön – fogalmazott Herédi Zsuzsanna, festőművész. 

A kiállítást Gécseg András festőművész nyitotta meg, aki már több mint egy éve mentorálja az alkotót. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartott pasztellkurzusán ismerkedtek meg, ahol Zsuzsanna már a kezdetek óta résztvevő. A festőművész úgy gondolja, tanítványa művészete a határozottsága és egyedi látásmódja miatt is nagyon különleges.

– Zsuzsannának egy nagyon egyedi látásmódja van, határozott az anyaghasználata, igazán intenzív színekkel dolgozik. Az elejétől fogva, ahogy figyeltem őt az alkotások során, picit mindig a saját maga útján dolgozta fel a képeket, és ezért elég egyedi és látványos a kiállítás – mondta Gécseg András, festőművész. 

Herédi Zsuzsanna különleges pasztellképeit november 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Medgyaszay Házban. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.