Közösségépítés Sormáson

facebook megosztás

A falvak életében minden évben a falunap a legfontosabb esemény – mondta el Neubauer Tibor, Sormás polgármestere. Idén próbálták színesíteni a programot azzal, hogy az őszi hagyományoknak megfelelően egy szüreti mulatsággal és felvonulással kötik össze a rendezvényt. Utóbbit a rossz időjárási viszonyok miatt le kellett mondaniuk, de más, a szürethez kapcsolódó hagyományokat is kipróbálhattak az érdeklődők, például a szőlődarálást vagy a mustkészítést. Stábunk ottjártakor már javában folyt a főzőverseny, soha nem látott mennyiségű csapattal.

- Most tíz főzőcsapatunk lett, aminek nagyon örülök, mert az elmúlt években mindig csak 2-3 csapat főzött a falu részére. Ezeket természetesen bíráljuk, és díjazzuk azokat, akik vették a bátorságot, hogy megmérettessék magukat ezen a versenyen. Emellett van itt kézműves, illetve a faluba költözött egy motoros egyesület, a Koppány Motoros Egyesület, ők is részt vesznek a főzőversenyen, tehát próbálnak aktív tagjai lenni a közösségnek – mondta a polgármester.

Tóth Bálint Ferenc édesapjával közösen érkezett a versenyre, egyfajta utószülinapi ünneplésként fogták fel a megmérettetést. A különleges ételekből nem volt náluk hiány, szerintük a szüreti babgulyásuk kergemarha hússal készült.

- Igazából azért jelentkeztünk, mert tegnap volt a szülinapom, és egy buli az egész, úgy fogjuk fel, hogy buli. Igazából apával gondolkodtunk, hogy miért ne jönnénk el, ha már van, akkor legyünk mi is itt – emelte ki Tóth Bálint Ferenc.

A legkisebbek sem unatkoztak, hiszen volt ugrálóvár, hordóvonat, és számos gyermekprogram a nap folyamán. Késő délutántól – többek között – a Sormás Dalárda és a Gyöngyszemek Tánccsoport, majd az est sztárfellépőjeként a Pacsirták együttes szórakoztatta az összegyűlt falubelieket.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.