Kampány a magyar munkaerő érdekében

facebook megosztás

A Fidesz által megvalósított gazdaság- és társadalompolitika nem az európai felzárkózást szolgálja – hangsúlyozta Ander Balázs. A politikus hozzátette: a kormány egykori bevándorlóellenes magatartását felrúgva, ma már ezrével telepíti be az úgynevezett gazdasági migránsokat, akik – töredéke fizetésért – végzik el a magyar emberek munkáját. Ennek eredményeképp pedig az amúgy is alacsony béreket egyre lejjebb nyomják.

- Amelyek kapcsán el kell mondani, hogy gyakorlatilag az unión belül, most már csak Bulgária van mögöttünk. Ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy ilyen népcsere zajlik majd itt le, egy embertömegcsere. A magyar fiatalok kimennek nyugatra, hogy a boldogulásukat megleljék, helyettük pedig hoznak a Távol-Keletről ázsiai migránsmunkásokat. Zala vármegyében ez egyre fontosabb problémává válik, hadd utaljak például Zalaegerszegre, ahol tömegével jelentek meg a filippínó vendégmunkások. Nem hiszem, hogy egy ilyen jövőképet képzelnénk el ennek az országnak – mondta Ander Balázs országgyűlési képviselő.

 

Korábbi Híradónkban beszámoltunk arról, hogy Zalaegerszegen már jelentős számú ázsiai bérmunkás dolgozik, több cégnél. Ander Balázs elmondta, ugyan Nagykanizsán még nem ilyen súlyos a helyzet, de ha a kormány beteljesíti az 500 ezer vendégmunkás országos szintű betelepítéséről szóló ígéretét, akkor könnyen juthat Kanizsa is a megyeszékhely sorsára. A párt többféleképpen igyekszik megoldást találni a problémára.

- Mind parlamenti eszközökkel fellépünk ez ellen a jelenség ellen, mind pedig azzal, hogy itt vagyunk az emberek között, kint az utcákon. Gyakorlatilag egy kéthetes kampány van, az összes jobbikos politikus, országgyűlési képviselő vagy elnökségi tag mögött. Járjuk a településeket, ott vagyunk az utcákon, elbeszélgetünk az emberekkel, és próbáljuk rá felhívni a figyelmüket, hogy igen, ez egy komoly probléma, még akkor is, ha adott esetben vannak olyanok, akik még ezt a saját bőrükön nem érzik – mondta a politikus.

A képviselő hozzátette, népszerűnek látszik a kampány, hiszen a felméréseik szerint egyre többen lépnének fel a helyzet ellen.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.