Érettségi előtt

facebook megosztás

Szalagtűző szentmisét tartottak vasárnap délelőtt a Piarista-iskolában. Az érettségi előtt álló diákok ezzel a jelképpel váltak hivatalosan is végzőssé. Böszörményi Géza, az intézmény igazgatója hangsúlyozta, az esemény a búcsúzó tanulók utolsó évének egyik legfontosabb állomása.

Csaknem 60 végzős diákra tűztek szalagot a piarista kápolnában. A tanulók életében fontos mérföldkőnek számított az ünnepély, hiszen sokak már óvodás koruktól a piarista rend intézményeihez tartoznak. Az érettségi előtti időszakban a kitűző viselése nemcsak az utolsó év fontosságát, hanem Isten támogatását és közelségét is szimbolizálja.

– Az életnek vannak olyan kiemelt eseményei, amikor a szokásosnál is jobban rászorulunk az Istennek a segítségére. A diákok számára ilyen az utolsó év, az érettségi előtti év, merthogy nagyon fontos döntéseket kell meghozniuk, rengeteget kell dolgozniuk ezért, és egy nagyon nagy váltásra kell felkészülniük, úgyhogy ebben az évben különösen is fontosnak tartjuk, hogy őket a jó Istennek a szeretetébe ajánljuk – mondta Böszörményi Géza igazgató.

Az utolsó tanév jelentős eseményei közé tartozik a szalagavató bál, a ballagás és az érettségi, amiket mindig egy szentmise előz meg. Vasárnap a szalagok megszentelése után az osztályfőnökök tűzték ki azokat a tanulókra.

– Óvoda óta itt vagyok, szóval elég sok ballagást láttam már, tavaly ott voltam a szalagavatón is. Nagyon érdekes ebben az iskolában lenni, ugyanis az, hogy piaristába járunk, az ad egy pluszt is, a lelkisége teljesen más, mint egy átlagos iskolának. Teljesen más a közösség, sokkal befogadóbb és nyugodtabb közösségbe lehet ide járni – emelte ki Németh Letícia tanuló.

A diákok azt mondták, a piaristáknál töltött évek alatt nemcsak egymás barátaivá, hanem szinte családtagjaivá váltak, emiatt nehéz szívvel, de életre szóló tapasztalatokkal és élményekkel búcsúznak majd az iskolától.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.