Zalai művészek kiállítása a VOKE-ban

facebook megosztás

Minden korosztályt várnak a kiállításra a szervezők, és ahogy azt Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy többen családosan érkeznek megnézni a tárlatot.

– A Magyar Népművelők Egyesülete immár 17. alkalommal hirdette meg a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot. Kötelességünknek érezzük közművelődési intézményként és egyesületként, hogy csatlakozzunk ehhez a nívós rendezvénysorozathoz. Mi is szeretnénk egy kicsit többet mutatni az intézményből, az egyesület munkájából, hiszen a magyar kultúra nagyon széles, nagyon színes – hangsúlyozta Kámánné Szép Terézia.

A látogatók Vajdainé Mikó Judit, akvarellfestő számos munkájával találkozhatnak, aki az egyik alkotását a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Háznak ajándékozta. Elmondta, legújabb, a Balatonban úszó kacsákat ábrázoló művét tartja a legkiemelkedőbbnek, azonban sok témában alkotott már, amelyek többnyire szülővárosához, annak múltjához köthetőek.

– A tájkép, a víz, a tenger, a naplemente a kedvenceim, most jellemzően ilyen képeim vannak itt, de alkottam már teljesen mást. Tematikus is van, sorozataim is vannak, azok jellemzően Letenyéhez, sőt Egyedutához, a városrészhez kapcsolódnak. Régi házakat, létező, nemlétező elbeszélés alapján, régi fotók alapján, úgy, ahogy én elképzelem, hogy az valamikor pompájában lehetett, úgy örökítettem meg, de ezek most nincsenek itt – mondta Vajdainé Mikó Judit akvarellista.

A művelődési ház fafaragó szakkörének tagjai is bemutatták alkotásaikat a közönségnek, akik elsősorban népművészeti témában dolgoznak. Csávás Csaba, a csoport vezetője elmondta, a kiállított anyag a faragás sokszínűségét ismerteti. Azt szeretnék elérni, hogy minél többen kapjanak kedvet ehhez a hobbihoz.

– Aki eljön megnézni, a magyar népművészet tiszta formáját láthatja, újabban a karikatúráktól kezdődően kisplasztikákig mindent láthatnak itt, tehát vegyes nagyon. Ezzel be is mutatjuk, hogy a szakkörön nem kötelező egy határozott irányzat, mindenki a kedve szerint kap támogatást, segítséget abban, amit szeretne alkotni– nyilatkozta Csávás Csaba.

A kiállítás fő célja, hogy a helyi művészek alkotásai által a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, minden korosztály számára bemutassák a magyar kultúra sokszínűségét. A tárlat október 20-ig látogatható.

T.CS.

( Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.