Túrák a világnapon

facebook megosztás

1980 óta szeptember 27-e a turizmus világnapjának számít az UNESCO-nál. A helyi Tourinform iroda minden évben igyekszik programokat szervezni erre a jeles eseményre. Szerdán a turisztikai szolgáltatók vettek részt egy tematikus városnézésen, majd csütörtökön a lakosok előtt adódott lehetőség a kulturális örökségek megtekintésére. A program során Nagykanizsa jeles és kevésbé ismert mementóiról tudhattak meg többet az érdeklődők.

- A mai sétánk az „Örökmozgó szobraink” címet kapta. A szobrokat nézzük végig, amelyek ugye a városunkban rengeteget mozogtak, állandóan költöztek. Ehhez kapcsolódóan beszélünk a szobrok történetéről, egy-egy érdekes adatról, illetve ugye rengeteg mókás történet is kötődik a szobrokhoz. Az épületek mellett is elmegyünk, biztos vagyok benne, hogy ők nyitott szívvel hallgatják az épületekhez kötődő történeteket is – mondta Bali Vera, a Tourinform Nagykanizsa intézményvezetője.

A túra az Erzsébet téren kezdődött, ahonnan a résztvevők az Eötvös tér felé vették az irányt. Mándli Anna szívesen vett részt az eseményen, mivel úgy érzi, kanizsai lakosként fontos, hogy minél többet tudjon az őt körülvevő műalkotásokról.

- Biztos, hogy sokat segít és sajnálom, hogy kevesen jöttünk el, mert jó lenne, ha több embert érdekelne ez a dolog. A túra alkalmából is sok mindent látunk és van valaki, aki elmondja, hogy ez miért van, mitől van itt, ez nagyon jó és nem az van, hogy az ember csak megy és nem tudja a dolgokat – hangsúlyozta Mándli Anna.

A világnaphoz kapcsolódóan az iroda egy kalandtúrát is szervezett a kanizsaiaknak, amely során verses rejtvények megfejtésével járhatják be a várost.

K.T.

(Borítókép:Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.