Tájfutásra várják a gyermekeket

facebook megosztás

A tájékozódási futás alapjait próbálhatták meg a Rozgonyi-iskola tanulói. A zömében a természetben megvalósuló sportot egyre többször viszik a város határain belülre, ezzel is minél több embert kívánnak bevonni a sportág lehetőségeibe.

- Jó volt, az tetszett a legjobban, hogy össze vissza lehet menni, mert nem úgy van, hogy egy sorban van és csak mész, hanem nekem tetszik, hogy össze-vissza van, meg nem mindegy, hogy melyiket csippantod le – mondta Kustán Levente.


 

Kanizsán van pár fiatal, akik már foglalkoznak a tájfutással, hozzájuk csatlakozhatnak azok, akiknek felkelti az érdeklődését ez a mozgásforma. 

-    A Csó-tó melletti erdőben szoktunk edzeni. Alapvetően futóedzéseink vannak, de ott is vannak térképesek. Van az erdőről egy elkészült térkép és ugyanúgy, mint itt a székeken, ott a fák, az utak, a magaslesek az ellenőrző pontok, és azon kell egy jóval hosszabb pályát megcsinálni – hangsúlyozta Porgányi Márk a kanizsai tájfutó csoport edzője.

A tájfutás nem eszközigényes sport, hiszen csak térkép és tájoló kell hozzá. A testi erőnlét mellett pedig segíti a térbeni tájékozódási képesség fejlesztését, valamint erősíti a szellemi koncentrációt. 

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.