Szükséges korszerűsítés Nagybakónakon

facebook megosztás

Augusztus végén kezdődött a munkaterület felmérése, szeptember 13-a óta pedig folyamatosan dolgoznak a szakemberek. A kivitelezést a Bauterc-Prizma Kft. nyerte el. Jelenleg az aszfaltozás előkészítése zajlik. Kovács Tamás, Nagybakónak polgármestere elmondta, a munkálatok során voltak hátráltató tényezők, például szükség volt a vízvezetékek folyamatos cseréjére, de szerencsére hatékonyan együtt tudtak működni a Vízmű munkatársaival.

- Most láthatjuk az útszakasznak a teljes kiszedését, 60 centiméter mélyen. Ezt most visszadolgozzák, megtömörítik, és utána jön rá a szilárd útburkolat három méter szélességben, meg egy padkaszélesség. A belterületi részen, ahol az ingatlanok találhatók, ott viszont 5 centiméter padka lesz végig – mondta el Kovács Tamás.

A polgármester hangsúlyozta, a lakossági visszajelzések pozitívak a felújítással kapcsolatban, mivel egyre többen költöznek ki a település ezen részére, ahol eddig csak kavicsos út volt. A jövőben számos hasonló fejlesztést terveznek a faluban, amelyeket saját forrásból igyekeznek megvalósítani.

- A Hegyalja utcában át lesz vágva az út, ott kap egy vízlefolyót, mert sajnos a hegyi utcákból, ami lejön víz, az mind ráfolyik a Fő utcára, végig folyik a Fő utcán és sok helyen kárt okoz. Ugyanezt megcsináljuk a Magyar utcában is, illetve az Arany János utcának a legvégén van egy bukkanó, ahol le van szakadva az útburkolat, és az arra menő autóknak itt leér az eleje, ez teljes javítást fog kapni – hangsúlyozta a település polgármestere.

A település jellegéből adódó problémák megoldása mellett, a jövőben egy urnafal is elkészül itt, amit várhatóan decemberben adnak át.

SZ.F.

(Borítókép:Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.