Szombatra és vasárnapra is kézilabda

facebook megosztás

A férfi kézilabda NB II E-csoportjának első fordulójában rögtön győzelemmel kezdett a Nagykanizsa együttese, míg a női harmadik vonalban a Tungsram SE Nagykanizsa Balatonbogláron szenvedett vereséget.

Nagyatádi RKC – Nagykanizsa 24-33 (16-12)

NB II E-csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 1. forduló. Nagyatád, 100 néző. Vezette: Snóbli Gy., Snóbli B.

Nagykanizsa: Oláh – Sass 1, Kovacsics 9/3, Füstös 6, Balogh P. 1, Bognár, Csordás 9. Csere: Kovács A. (kapus), Péter B. 3, Hári 3, Vadász 1. Edző: Csalló Ádám.

Nem akármilyen fordulatot produkált a Nagykanizsa férfi kézilabda együttese, hiszen a hazai atádiak a kezdeti azonos lendület után 14-9-re is elléptek a dél-zalaiaktól az első harminc perc hajrájában. A második félidő 9. percében érte utol Csalló Ádám legénysége a Rinyamenti KC-t jóval koncentráltabb játékkal, s rögtön azzal a tempóval szerezték további góljaikat. Ezzel végül biztos sikert könyvelhettek el az idénynyitójukon, s így várhatják szombaton a Kanizsa Arénában 16 órától a NEKA U21-es legénységét.

NEKA U21 – Tungsram SE Nagykanizsa 34-16 (19-8)

NB II E-csoport női kézilabda-mérkőzés, 1. forduló. Balatonboglár, 80 néző. Vezette: Kertész, Miháldinecz.

Tungsram SE: Dudora - Szmodics V., Andor 3, Balogh B. 2, Csivre V. 1, Kovács B., Ács 2. Csere: Tóth V. (kapus), Kovács D., Horváth A. 3, Szmerk 1, Török 1, Burghardt V. 3. Edző: Surman István.

Csivre Viktória góljával még a Tungsram SE szerezte meg a vezetést a találkozón, ugyanakkor a hazaiak a mérkőzés 11. percétől vették át - határozottabb - vezetésükkel a meccs menetének irányítását. Onnantól lényegében nem volt kérdéses az összecsapás kimenetele, s a nagykanizsai csapatnál úgy tekinthetnek a boglári találkozóra, mely alapján immár meccs-keretek között is lemérhették, mire is kell a dél-zalaiaknak a továbbiakban jobban koncentrálniuk. Tették mindezt egy igencsak erős ellenféllel szemben, javításra pedig vasárnap nyílhat alkalom a Tungsram-sportcsarnokban, amikor is Kovács Boglárkáék a DKKA U21-et látják vendégül.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.