Örült hajrában veszített pontot a férfi kézilabdacsapat

facebook megosztás

Csalló Ádám együttese szombaton délután a NEKA U21-es gárdáját fogadta az Arénában. Fél perccel mérkőzés vége előtt még a hazaiaknál volt az előny, azonban az utolsó támadás során egy kanizsai játékost láttak szabálytalannak a játékvezetők, az ellenakció végén pedig időntúli hetest harcoltak ki az akadémisták, amit be is dobtak. A végeredmény így 30-30 lett. 

Mind a két csapat győzelemmel kezdte a szezont, ráadásul a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai a legutóbbi szezonban egyszer már megverték a Kanizsát, így nehéz mérkőzésre volt kilátás. A rangadón jobban kezdték a hazaiak, hárommal és néggyel is vezettek Csalló Ádám tanítványai. Az akadémisták azonban visszajöttek a meccsbe, főleg a beállós játékuknak köszönhetően, még a vezetést is átvették. A kanizsaiak védekezésének jót tett a kapuscsere, Oláh több nagy bravúrt is bemutatott, így a szünetre szűk, 1 gólos dél-zalai előnnyel vonultak a csapatok.  

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mind a két klub sok helyzetet hibázott el, és egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól. 10 perccel a vége előtt azonban úgy tűnt, eldöntheti a meccset a Kanizsa, hiszen visszaállt a 3 gólos különbség.

A vendég időkérés azonban jót tett a NEKA-nak, és ismét visszajöttek a meccsbe a fiatalok. Negyven másodperccel a vége előtt, 30:29-nél az egyenlítésért támadhattak az akadémisták.  

Az utolsó támadást a Kanizsa vezethette. A labdajáratás végén Füstös került helyzetbe, akinél azonban belemenést láttak a játékvezetők. A gyors lerohanást végigvezették a vendégek, és a szélen Szabadi harcolt ki hetest. Az időntúli büntetőt Csanálosi Richárd értékesítette, kialakítva a 30-30-as végeredményt. A mérkőzés után Csalló Ádám feldúltan értékelt, úgy látta, az utolsó ítélet belenyúlt a mérkőzés végeredményébe.

– Védekezésben a megbeszélt dolgokat nem sikerült megoldanunk, emellett a kapusteljesítményünk sem volt olyan stabil, hogy le tudtuk volna hozni ezt a meccset. Támadásban is rengeteg ziccert kihagytunk, nyilván hibásak vagyunk benne. Viszont a végén – úgy gondolom – elvettek tőlünk egy pontot –  emelte ki Csalló Ádám, a Nagykanizsa vezetőedzője.

A NEKA részéről elégedettek voltak a döntetlennel, hiszen a 2005-ös és 2006-os születésű játékosokból álló csapat, többször is 3 és 4 gólos hátrányból állt fel.  

– Mi fiatalok vagyunk, nagyon kis csikócsapattal érkeztünk, többen még serdülőkorú játékosok. Valójában ez nekik azért nagyon nagy fejlődési lehetőség, mert felnőtt emberek ellen megmérkőzhetnek, hétről hétre. Az, hogy hullámzás van a játékunkban, az nyilván természetes, mert fiatal a gárda. De ez egy nagyon nagy fejlődési lehetőség. S azt gondolom, hogy mindenki ehhez mérten hozzá is tette a saját maga kis dolgát a mérkőzésen – mondta el Mikita Benc, a NEKA szakedzője.

A döntetlen után a Kanizsa második a tabellán, amit a Hőgyészi SC vezet. A hétvégén ismét hazai pályán szerepelnek Háriék, akkor a dél-zalaiak ellenfele a Pécsi VSE lesz. A mérkőzést élőben közvetítjük a Youtube-csatornánkon.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.