Okoszebrák létesülnek a városban

facebook megosztás

Új, a láthatóság érdekében saját közvilágítással ellátott gyalogátkelő helyet létesítenek a Petőfi és a Hunyadi utcák kereszteződésénél. A 13 millió forintos önkormányzati támogatással létrejövő beruházás oka az útszakaszon történt balesetek száma volt. Az új átkelőhelyet várhatóan novemberben adják át.

Bodó László, az ÉVE önkormányzati képviselője még 2020-ban vett részt az egyik Honvéd utcai társasház lakógyűlésén, ahol tájékoztatták a Petőfi utcai buszmegálló gyalogos megközelítésének problémáiról. A kérdéses útszakaszon korábban már halálos közlekedési baleset is történt. A képviselő szerint a kormány elhibázott gazdasági döntéseinek köszönhetően eddig nem állt rendelkezésre a szükséges forrás, mely most a 2023-as költségvetés részeként valósulhat meg.

– Ma történik hivatalosan a munkaterület átadása, melyről természetesen Balogh László, Nagykanizsa polgármestere nem értesítette engem, mint a körzet önkormányzati képviselőjét. Tudomásom szerint a munkaterület mai átvétele után napokon belül megkezdődik a felvonulás, a munkaterület szemrevételezésével, illetve a munkák elkezdésével – nyilatkozta Bodó László, az ÉVe önkormányzati képviselője.

A kivitelezést a Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte meg. A tervezett gyalogos-átkelőhely 3,00 m szélességgel kerül megvalósításra, és a Petőfi utcával párhuzamos gyalog-és kerékpárutat nem érinti az építés. Az átkelő túloldalán, a Honvéd utca kereszteződésében a régi, aszfalt burkolatú járdának az érintett szakaszát is átépítik.  A meglévő egyirányú forgalmi rendet nem befolyásolja majd az átalakítás.

– Itt az egyirányú oldalt 3 és fél méterre le fogják szűkíteni, itt a mellettünk látható 38-as számú házhoz fog kivezetni a 3 és fél méteres gyalogátkelőhely. Felfestve lesz, az aszfaltot felmarják, illetve a világítást megoldják mindkét oldalon – tette hozzá Bodó László.

Az ÉVE frakció döntése alapján több zebrát is korszerűsítenek a városban. A Balaton utcán négy darab meglévő gyalogos átkelőhelyet okoszebrává alakítanak az következő hetekben. A kialakítási munkálatokat a Pearl Enterprises Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mintegy 14 millió forint összegben szintén novemberi átadási idővel végzi el. 

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.