Még mindig nem látogatnak annyian a hétvégi szórakozóhelyekre, mint a covid előtt

facebook megosztás

Vége a nyári szezonnak, újra indulnak a bulik a városban. A vendéglátásban dolgozók szerint, még mindig kevesebben látogatnak el a hétévégén kikapcsolódni, mint a Covid időszak előtt. 

Nem áll messze Tatár Csabáéktól a vendéglátás, korábban, pár évvel ezelőtt már egy retro clubbot üzemeltettek a városban. Innen jött az ötlet, hogy újra megpróbálják ezt az irányt, és ismét belevágtak. Az  legújabb vendéglátóhely egyik vezetője szerint, nagyon fontos, hogy legyen egy egyénisége a helynek. Figyelemkeltő nevet választottak, mely múltidőző is egyben Tatár Csaba azt mondta, hogy  az egyediségre és a szórakoztatásra fektetik a legnagyobb hangsúlyt.

–Azt gondoltuk, hogy itt Nagykanizsán egy kicsit hiánypótló helyet csinálunk ezzel az üzlettel. Az idősebb korosztály, akinek úgymond ez a korszak, ez a ’70-es évek volt a gyerekkora, igazból nem nagyon tud olyan helyre menni, ahol ők vannak, nemcsak a fiatalok között szórakozhatnak és ráadásul ez egy olyan hely, ahol esetleg ha jól érzik magukat, kis iszogatás, étkezés után, táncra is perdülhetnek –mondta el Tatár Csaba, a Tanácsháza Retrobár vezetője.

Már múlt héten elindult az őszi szezon a város jelenleg legnagyobb diszkójában. Itt is az a cél, hogy minél több korosztályt meg tudjanak szólítani, ezért tematikus programokat terveznek. Szükség van az ötletekre, mert a covid előtti időszakhoz képest még mindig fele annyian járnak hétvégente diszkóba. Vig Henrietta a Kanizsa Club tulajdonosa elmondta, egyre nehezebb kimozdítani az embereket, amit az anyagi lehetőségek korlátoznak a legjobban.

–Nálunk sajnos a Covid óta, nem állt vissza, az a létszám, amivel előtte mentünk. Előtte ilyen 5-600 fővel, most egy stabil 300 főt tudunk összehozni. Remélem, hogy ez majd pozitív irányba fog növekedni. Egy kicsit talán feloldódtak az emberek, és újra vágynak arra, hogy tudjanak szórakozni. Mi meg nyilván próbálunk, olyan programokat is hozni, amivel be is tudjuk őket vonzani – árulta el Vig Henrietta, a Kanizsa Club tulajdonosa.

A diszkóba a 20-30 éves korosztály jár, de a tulajdonos reméli, sikerül az idősebb generációt is becsalogatniuk.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.