Lekerültek az állványok is

facebook megosztás

Ma tartották az utolsó bejárást a Szabadics Zrt. szakemberei, valamint a városvezetés, a Tankerület és a Városfejlesztő Kft. képviselői. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tanítás szeptember 1-el elindulhatott a gimnáziumban, de az átadás-átvételi egy hónap hibajavításai még tartottak a tanév elején, pénteken azonban már a munka zaja biztosan nem zavarta a BLG-seket. Berta Krisztián szerint nagy köszönet illeti mind a kivitelezőt, mind a Városfejlesztő Kft-t. Utóbbit azért is, hiszen az utolsó hetekben rengeteg politikai támadást kapott a cég, sok más mellett a mosdók felújításának hiánya miatt. 

– Visszamegyek: már az előző ciklusban el kellett volna kezdődnie a projektnek és be is kellett volna fejeződnie. De nem sikerült nekik megvalósítani. Most az ÉVE-frakció megcsinálta, természetesen ez probléma nekik, hiszen nem tudnak idejönni és szalagot vágni, nem tudnak átadni. De ez legyen az ő bajuk. Az, hogy a vizesblokkok kikerültek, a TOP-os pályázatban ott vannak, most energetikai korszerűsítésről volt szó, tehát nyílászárócsere és tetőfelújítás. Ez tartozik bele ebbe a projektbe. A vizesblokkok a TOP-os pályázatokból lesznek megvalósítva – mondta Berta Krisztián az ÉVE önkormányzati képviselője.

Június elején indult a kivitelezés, a BLG-ben kicserélték a nyílászárókat, az akadálymentes közlekedést is lehetővé tetették és a tetőszerkezet is teljesen megújult, valamint a tornaterem új álmennyezetet kapott, az ablakokat és a lámpatesteket ott is kicserélték, és a szellőzőrendszert is bővítették. Czirákiné szerint példás volt az a támogatás, amit a városlakók mutattak az intézmény felé. Mindezek ellenére a Fidesz Dél-Zala több kritikus posztot is közzétett, kiemelték, hogy az iskolakezdés után is dolgoztak még az épületben, az elmaradó mosdófelújítást és a késlekedést. Volt olyan blog is, amely a héten a bejárati munkákat tüntette fel negatív példaként.

– Egyrészt a hibajavítások állványzatigényét is kifogásolták, azzal nem kívánok foglalkozni. De a főbejáratnál valóban történt munkavégzés, azonban ez nem a projekt részeként valósult meg. Ez azért történt, mert a kivitelezés során voltak olyan folyamatok, amelyek a lépcsőnél olyan súlyos hibákat, károkat okoztak, például lepattantak a lépcsőélek, amit ki kellett javítani, köteleztük erre a kivitelezőt. Viszont ők észrevették, hogy ez az állapot méltatlan egy gyönyörű, megújult főbejárathoz, nem lenne esztétikus. Ezért ők felajánlották, hogy a teljes résznek az újraburkolásával, felújításával egy esztétikus, szép főbejáratot alakítanak ki – Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Mint azt Czirákiné ma hangsúlyozta, szeretnének pályázni a kisgimnázium épületszárnyának felújítására, valamint Nagykanizsa többi iskoláját is be akarják vonni ehhez hasonló fejlesztési lehetőségekbe. A szakemberek szerint, a mostani szigeteléssel minimum 40 százalékkal lesz kevesebb a fűtési költsége a BLG-nek.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.