Legendás írókról nyílt tablókiállítás a HSMK-ban

facebook megosztás

A tárlat Pilinszky János és Kertész Imre életét, valamint a szabadság kérdéséről megfogalmazott érzéseiket, gondolataikat mutatja be a Hevesi Sándor Művelődési Központban. 

Két párhuzamos tablókiállítást láthatnak az irodalom iránt érdeklődők a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A Kertész Imre Intézet utazó kiállítása érkezett Nagykanizsára, amelyben a Nobel-díjas Kertész Imre és a Kossuth-díjas Pilinszky János munkásságába nyerhetünk betekintést.

–A kiállítás egymással rokon témákat mutat be két különböző szemszögből. Az elsősorban lírikus Pilinszky és az inkább prózában tevékenykedő Kertész Imre élete és művészete elválaszthatatlan a szabadság kérdésétől egy diktatúrától terhelt században és ezzel összefüggésben, az egyén és a rá nehezedő történelem kölcsönhatásától - mondta el Györgyné Bergmann Hajnalka, a Kőrösi-iskola tanára.

A 20. századi magyar irodalom két meghatározó személyiségének életművéből kiragadott részek, életrajzi események, fényképek láthatóak a színházi előcsarnokban. 

–Mindkettőjük a magyar irodalomtörténet vezéregyénisége, illetve az ő témaköreik mindannyiunkat érintenek, bekúsznak a mindennapi életünkbe ezek a fő fogalmak, mint a szeretet, a szabadság és a hit mindannyiunk életének mozgatórugói - árulta el Kazányi Anett, a Kanizsai Kulturális Központ művelődésszervezője.

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának segítségével látható a kétszer 14 rollapból álló tárlat, amit szeptember 22-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.