Készül a játszótér az arénánál

facebook megosztás

2017-ben indította el „A játék összeköt” elnevezésű programját a Szerencsejáték Zrt., amelynek részeként eddig 23 befogadó játszóteret létesítettek. A Dunántúlon a nagykanizsai lesz a kilencedik ilyen jellegű közösségi tér, a vármegyében pedig az első. Minden játszóteret különböző – a településre jellemző – tematika alapján építenek fel, Nagykanizsán egy várat alakítanak ki a gyerekek számára. A befogadó játszóterekkel a cég szeretné, hogy a legfiatalabb generáció már egészen korán megtanulja elfogadni embertársait, testi épségtől függetlenül. A létesítménynek számos előírásnak kell megfelelnie. 

-    Nemcsak akadálymentes megközelítés, hanem akadálymentes parkoló is kötelező minden ilyen játszóterünkhöz, így Nagykanizsán is így lesz. Az akadálymentes bejutás szintén előírás a játszótértől a parkolóig. Úgy tervezzük ezeket a játszótereket, hogy ezek nem sima játszóterek, hanem egyfajta közösségi térként is funkcionálnak. Ezért padokat is teszünk a játszóterek szélére, illetve a játszótér elrendezésébe is arányosan helyezünk el ilyeneket – mondta Panulin Ildikó, vállalati kommunikációs főosztályvezető, Szerencsejáték Zrt. 

 

Az állami cég a nyár elején jelentette be a befogadó játszótér létesítését, amelynek helyszíne körül kisebb vita is kialakult a kanizsai politikai életben. A városatyák, egyeztetve a Szerencsejáték Zrt-vel, végül a Kanizsa Centrum és a Kanizsa Aréna közötti területet jelölték ki. A kivitelezés a múlt héten kezdődött. A beruházás jelentős részét a vállalat végzi, az önkormányzatnak a környezet biztosításáért kell felelnie. 

-    Több terület felvetődött, főbb kritériumok voltak, hogy minimum 300 négyzetméter terület legyen. Mozgáskorlátozott parkolók és vizes helyiségek legyenek a közelében. Bár több terület adott volt, végül a kritériumoknak a Kanizsa Aréna és a Kanizsa Centrum közti terület felelt meg. Ehhez az önkormányzat biztosított egy 5,5 milliós forrást a Via-nak, hiszen vannak feladataink nekünk is ezzel a játszótérrel. Vízelvezetést kell kiépítenünk, kerítést kell kiépítenünk és járdakapcsolattal kell ellátnunk a játszóteret – hangsúlyozta Berta Krisztián önkormányzati képviselő.

A tervek szerint a befogadó játszótér megnyitására október utolsó heteiben lesz lehetőség, a terület üzemeltetését az átadást követően az önkormányzat végzi. A témával bővebben foglalkozunk Közérdekes című magazinműsorunk következő adásában. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.