Kanizsa is bemutatkozik az Expo Real-en

facebook megosztás

Nemrégiben több olyan fejlesztés történt az országban Polay József szerint, amelyek hátrányos következményei Nagykanizsára és a térségére is kihatnak. Jelenleg súlyosabban egy-két helyi céget érint mindez. Éppen ezért, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a fejlődés segítését szolgálja, több más mellett egy 6 alkalmas előadás-sorozat létrehozásával, ami megismertette Kanizsa helyzetét a kulcsminisztériumokkal. Öt előadás már megtörtént, az utolsó esemény pedig októberben lesz. Mindezek mellett a kormány legfontosabb gazdasági szervezeteivel is felvették a kapcsolatot.

- Adtunk egy olyan mixet, ami jó lehet a vállalkozóknak, illetve felhívja a figyelmet Nagykanizsára és környékére, és tulajdonképpen adhat egy megfelelő lökést, egy lehetőséget a városnak. Úgy tűnik, hogy az a törekvésünk, hogy a kormányzat figyelme keletről dél felé irányuljon, az kezd beérni, hiszen miniszter úr azt mondta, hogy a számok teljesen bennünket igazolnak, és ma már nem Kelet-Magyarország az egyik legelmaradottabb térség, hanem Dél – mondta Polay József kamarai elnök.

A Kamara mottója szerint összefogás és együttműködés nélkül nincs előrelépés, éppen ezért ösztönzik a vállalkozókat és a lakosságot a kooperációra. Polay József hangsúlyozta, a város ideális adottságainak kihasználása lenne az elsődleges cél: ennek kulcspontjai az út-és vasútfejlesztés, egy új ipartelep létrehozása, valamint a Science Park megépítése. Ebben lehet segítségre az október 4-én induló, Münchenben megrendezett Expo Real, amin a Kamara kezdeményezésére Nagykanizsa is képviselteti magát.

- Ez egy nagyon fontos Expo Európában. Azt lehet mondani, hogy ezen minden befektető, minden érdekelt részt vesz, az országok itt jelennek meg és mutatják be magukat, kelletik az árujukat, hogy ide hozzad, ide érdemes. És ugye azt tudjuk, hogy nagyon nagy harc folyik a befektetésekért, ezért szükséges, hogy ott legyünk. Mi megvizsgáltuk, elemeztük, és arra jutottunk, hogy olyan sikeres városok, mint Zalaegerszeg, Kecskemét szintén részt vettek ezen, és ennek az exponak a bemutatása után 2-3 év múlva jelentkeztek is az eredmények – hangsúlyozta az elnök.

A jövőbeni fejlesztésekről, tervekről és az Expo Real-ről további részleteket hallhatnak mai, Napi Kanizsa című műsorunkban.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.