Főszerepben a védők

facebook megosztás

Mindkét együttes hullámvölgyben várta a vasárnapi meccset, a PEAC a legutóbbi három bajnokiján 10 gólt kapott és egyet sem rúgott. Az első akciójukból mégis sikerült meglepniük a kupakiesés javítását megcélzó Kanizsát. A bekapott gól után jelentős labdabirtoklási fölényt alakított ki a dél-zalai gárda, az első egyenlítési lehetőség Szanyi előtt adódott, aki a felső lécet találta el. A játékrész közepén kezdett kijönni a szorításból a vendég együttes, erre azonban góllal felelt a Kanizsa. 

A mérkőzés képe a gól után ismét visszaállt, jelentős hazai mezőnyfölényt, de kevés helyzetet láthattak a nézők, főleg a Kanizsa bal szárnya volt aktív, újabb találat azonban a szünetig már nem esett. 

A félidőben kettőt is cserélt a támadósorban Lőrinc Antal, a vendégek szakvezetője, ami kezdetben jó húzásnak is tűnt, hiszen többet tudták megtartani a labdát a vendégek. A pécsi védelem azonban hibázott, hiszen Szilágyi beadása után Lőrinczet rántották le, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, Paceka azonban fogta a támadó lövését. A hazaiakat nem vetette vissza a hiba, Gombos Zsolt csapata támadásban maradt, ami a 63. percben meghozta a vezető gólt. Ez egy szöglet utáni kavarodásból született, Szanyi kiszorított szögből lepte meg a pécsi kapust. A második hazai gól után próbált váltani a PEAC, de Kálovitsot nem állították komolyabb kihívás elé. A 74. percben aztán egy újabb kanizsai szögletnek és a másik belső védőnek köszönhetően, eldőlt a mérkőzés.

A hosszabbításban Szinay lőhette volna meg, Sági beadása után, az első kanizsai gólját, a kipattanót azonban a gólvonalon álló Than Olivér blokkolta kézzel, amiért kiállította a játékvezető. A büntetőt ezúttal a csapatkapitány, Kovalovszky Máté végezte el, és lőtte be. A négy kanizsai védőből így hárman is eredményesek voltak a PEAC ellen. Lőrinc Antal szerint ugyan voltak jó periódusaik, de amíg ilyen védelmi megingások jellemzik a játékukat, nem tudnak meccset nyerni. 

– Ilyen meccseink vannak ősszel, megvannak azok a fordulópontjaink, amelyeket nem tudunk kihasználni. Tudtuk, hogy a Kanizsának erős a pontrúgásszekciója. El is mondtuk, meg is néztem, fel is térképeztük őket, mégis két gólt kaptunk ebből. A büntetőkről megvan a véleményem, s az utolsó gólról is. Vissza kell néznem, hogy az kéz volt-e vagy nem, de természetesen ilyenkor már nehéz helyzetben van a játékos, aki a gólvonalon van –  nyilatkozta Lőrincz Antal vezetőedző.

Gombos Zsolt csapata mentalitásával és játékával is elégedett volt. Mint mondta, a védelmi hibákat ki kell elemezni, de a bekapott gólra és a kihagyott büntetőre is jól reagált az együttese, ráadásul végig irányítani tudták a mérkőzést. 

– Én a tizedik percben mondtam a kollégáknak, akkor visszamentem a padhoz, hogy nem izgulok, nyugodt vagyok, mert jól játszunk. Azokat amiket megbeszéltünk, csinálják a srácok, s az egyik az volt, ha esetleg hátrányba kerülünk, akkor ne pánikoljunk, hanem csináljunk. Ráadásul úgy, hogy az első percben hátrányba kerültünk, de volt még hátra több mint 90 perc. Ezt megfogadták, sikerült a félidő előtt egyenlíteni, ami szintén jó dolog volt –  mondta az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A Kanizsa két vesztes meccs után tudott újra nyerni. Gombos Zsolt együttese vasárnap a Gárdonyhoz utazik. A csoport egyik újonca a vártnál jobban teljesít, a Fejér vármegyeiek jelenleg hetedikek a tabellán. 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.