Fejlesztések és a spanyol út- ülésezett a testület

facebook megosztás

A megszokottnál kevesebb napirenddel és fél órával korábban kezdődött a mai, soron kívüli közgyűlés. Már a napirendek előtt érződött, a mostani sem lesz diplomatikus hangvételű, hiszen az új ipari csarnok kapcsán Balogh László megjegyezte, a két cégvezetőnek adott prémium talán segíteni fog abban, hogy meg tudjon egyezni Zakó László és Czirákiné. Ezt Fodor Csaba gusztustalan megjegyzésnek minősítette. Nem ez volt az egyetlen, amit ilyen jelzővel látott el az ÉVE frakcióvezetője, hiszen a Városfejlesztő adózását érintő pontnál Balogh László – humoros megjegyzésnek szánva – megemlítette: lehet, a hiányzó összeg Czirákiné és Fodor spanyolországi útjára ment el. Az ÉVE részéről ezt nagy felháborodás fogadta, Fodor Csaba szerint ez nem csak egy polgármestertől, de egy úriembertől is elfogadhatatlan megnyilvánulás volt. A Fidesz Dél-Zala weboldalán megjelent posztok kapcsán, mind Fodor, mind Horváth Jácint a büntetőfeljelentés lehetőségét lebegtette, hiszen szerintük sikkasztásra utalnak ezek az írások.  

Kevésbé vitás módon, de a kormánypárti képviselők részéről némi kritika mellett ment át, hogy egy átcsoportosítás után, 25 millió forintot szán az ÉVE a Város Napjára, valamint mintegy 4 milliót rendelnek a fesztivál áramszolgáltatására.

Az utóbbi hetek fejlesztési hullámához újabb projektek csatlakoznak, hiszen a frakciók elfogadták a Szent Rókus és az Erkel utca járdáit, illetve utóbbiban és a Halvax, valamint a Belus utcákban új burkolatot is kap a terület. A legtöbb adok-kapok a Rozgonyi-óvoda nyílászárói és fűtésrekonstrukciója kapcsán ment, hiszen Szabó Szilárd szerint az ÉVE hibázott, hogy tavaly novemberben nem lépett azonnal. Akkor ugyanis az intézményben megszólalt a szén-monoxid érzékelő. A beruházást most elfogadta a testület. A közgyűlés történései kapcsán pénteki Híradónkban jövünk interjúkkal, de ma is bővebben olvashatnak róla a Kanizsa Újság Percről percre rovatában. A Czirákinét és Fodor Csabát ért támadások kapcsán pedig mai Napi Kanizsa műsorunkban láthatnak hosszabb beszélgetést.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.