Ezúttal is változatos előadásokkal várta az érdeklődőket a TEDxNagykanizsa rendezvény 

facebook megosztás

Üzenet a Földről – ezt az alcímet kapta az idei TEDxNagykanizsa rendezvény. A pénteken megtartott programon ezúttal – egyebek mellett – a tudomány, a turizmus és a lelki élet témaköréből hallhatott gondolatébresztő előadásokat a Pannon Egyetem előadótermébe érkező közönség.   

Az újdonságok megközelítése, az emberi kreativitás térnyerése volt a vezérfonala a TEDxNagykanizsa programjának. Idén öt előadó mutatott utat arra, hogyan helyezhetjük új megvilágításba mindennapjainkat. Az utazás, útkeresés kapcsán például H. Horváth Orsolya turisztikai és marketingszakértő szólt arról, miként fedezhetjük fel a világot.  

–Tekintsünk ki a megszokott utazási formáinkból, elsősorban arra koncentráljuk, hogy szellemileg mit tud adni nekünk egy út, és hogy ezt hogyan tudjuk minél kevesebb környezeti terheléssel megtenni. Ha ezen gondolkodunk, így tervezzük az utazásainkat, akkor hogyan fog ez nekünk több autentikus élményt adni - hansúlyozta H. Horváth Orsolya, turisztikai és marketing szakértő

A digitális lélek címmel az online világról, az ottani működésünkről, valamint ennek az emberi lélekre, a képességeinkre, az érzelmeinkre való kihatásáról is hallhattak az érdeklődők.

–A pszichológiában az az érdekes, hogy tudomány. Tudomány, de mégis közel van az emberekhez. S amikor egy pszichológus kap egy olyan lehetőséget, hogy a tudományt úgy adhatja át az embereknek, hogy az közérthetőbb legyen, akkor az nagyon szerencsés helyzet. Én most kaptam itt egy olyan lehetőséget, hogy arról beszélhetek, amely a pszichológia tudományában az elmúlt évtizednek a gyümölcse, olyan módon, hogy közérthető és használható legyen, üzenet legyen az embereknek a jövőre vonatkozóan – emelte ki Molnár Ibolya, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus.

Nagykanizsán immár harmadik alkalommal rendezték meg a programot. Tanuljunk az emberi múltból, építkezzünk a jelenből, melyet aztán a jövőben tudunk hasznosítani – az előadásokkal ez a szervezők célja. 

–Fő üzenet az lenne nekem, amit szeretnék mondani az embereknek, hogy lépjenek ki a bizonyos kockából. Ne csak a megszokott gondolatokat, a megszokott dolgokat olvassák, nézzék, figyeljék, hanem igenis nézzenek meg olyanokat, amit nem néztek meg eddig, hallgassanak olyan témákat, amit eddig nem tettek. Lépjenek ki a kockából és egy kicsit szélesítsék a látókörüket  – mondta el Ladányi Kristóf, a TEDxNagykanizsa szervezője.

Nagykanizsán egy független, önszerveződő közösség felel a TEDx programért, amelynek előadásait az érdeklődők a videómegosztók segítségével világszerte nyomon követhetik.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.