Együtt ünnepelt a szepetneki evangélikus közösség 

facebook megosztás

Hálaadó istentiszteletre hívta a szepetneki közösség tagjait pénteken az evangélikus egyházközség. A helyi templom, annak környezete és a mellette lévő gyülekezeti ház az elmúlt pár év során folyamatos fejlesztéseken esett át, ezúttal utóbbi létesítmény energetikai korszerűsítése valósult meg. 

A szepetneki evangélikus templomot és gyülekezeti házat nem csupán maga a gyülekezet, hanem a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Királyi Kórus is magáénak érzi – árulta el Makoviczky Gyula, evangélikus lelkész. Pénteken a legújabb fejlesztésért adtak hálát.

–Nem csak úgy, hogy itt vannak jelen, itt találkoznak az épületben és itt vannak programok, hanem úgy is, hogy pályázati úton, telephelyként a gyülekezet ingatlanára fordítanak sok pályázatot, sok költséget. Így aztán évről évre az az öröm számunkra, hogy ez a két szervezet a vállán viszi a gyülekezet dolgait –  mondta el Makoviczky Gyula, evangélikus lelkész.

Az elmúlt évek alatt szinte folyamatosan volt alkalom arra, hogy az összetartó szepetneki közösség ünnepeljen. 

–Ami most frissen a legutolsó, az a szepetneki evangélikus gyülekezeti ház nyílászáróinak cseréje. Ezt egy nemzetiségi pályázatnak köszönhetően valósítottuk meg a német önkormányzattal, így lehetővé vált, hogy a fűtési költség kevesebb legyen, és szebb legyen a berendezése a gyülekezeti háznak - emelte ki Unger Ilona, a Szepetneki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A szóban forgó felújítás a nemzetiségi pályázatnak köszönhetően, mintegy 3 millió forintba került, emellett az elmúlt években megvalósult a kerítés és az ingatlanon lévő pajtaépület felújítása. 2019-től mostanáig csaknem 16 millió forintot fordítottak fejlesztésre. Unger Ilona hangsúlyozta: mindez nem jöhetett volna létre a rengeteg közösségi felajánlás nélkül. A hálaadó istentiszteleten Szemerei János, a dunántúli egyházkerület püspöke hirdetett igét, az összejövetelen a Királyi Kórus is műsort adott. 

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.