Egyre népszerűbb a zártkerti övezet

facebook megosztás

A vásárlás célja a leginkább befolyásoló tényező abban, hogy a város mely részén választ valaki ingatlant. Lakhatási cél esetén az esztétikai állapot a meghatározó, míg befektetésnél a frekventált helyek és az értékállóság élvez elsőbbséget. Továbbra is a belvárosközeli, új építésű lakások a legnépszerűbbek, míg családi házakat Katonaréten és az az Erzsébet tér közelében keresnek a legtöbben. Hajas Erika elmondta, a zártkerti övezetekben is egyre többen vásárolnak, aminek egyik oka, hogy ott lényegesen alacsonyabbak az árak.

– Hegykörnyék, Látó-hegy, Szentgyörgyvári hegy. Szívesen mennek ki zöldövezetbe. Igaz, hogy ott kisebb ingatlanok vannak, mások az építéshatósági szabályok, mások vonatkoznak azokra az ingatlanokra, de ennek következtében az árak is alacsonyabbak, tehát könnyebben megvásárolhatók. De ez ugyanúgy vonatkozik a város 10 kilométeres körzetére. Ezeket az ingatlanokat keresik – mondta Hajas Erika ingatlanszakértő.

A városkörnyéki ingatlanok nem csupán az áruk miatt vonzóak. Vannak, akik hétvégi házat keresnek Kanizsa mellett, de sokan életvitelszerűen is ott élnek. Ulián Katalin és családja több, mint 20 éve lakik a Szentgyörgyvári hegyen. Szerinte hiába vannak hátrányai annak, hogy a városon kívül élnek, sokkal fontosabb számukra a természet közelsége.

–  Úgy gondolom, hogy ami a legrosszabb, hogy nincsen buszjárat. Aki itt lakik a hegyen és nincs autója, nem tudja megoldani a bejárást, akkor neki nem kényelmes a mindennapi séta a város felé. Nincsen közvilágítás, télen ez elég problémás, mert hamar sötétedik. Sokszor gyalogolnak az emberek az úton, és autóval is nehéz észrevenni, főleg, ha sötét ruhában járkálnak. Az utak minősége sajnos szintén nem annyira jó – emelte ki Ulián Katalin.

A zártkerti övezeti ingatlanok minden korosztályban népszerűek annak ellenére, hogy infrastruktúra szempontjából sok esetben még a falvaktól is elmaradnak.

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.