Bérlakásátadás - Jó példa Ligetvárosból

facebook megosztás

A Csengery 117-ben található tömböt, hozzávetőleg 15 éve újították fel. Az előző bérlő – mintegy 8 itt töltött esztendő után – nemrégiben adta vissza a lakást. A szakemberek szerint ez a ligetvárosi példa a követendő, hiszen a korábbi lakó a városi rendeletben elvártaknak megfelelően hagyta el a bérleményt.

– Így kellene kinézni egy bérlő által átadott ingatlannak. Tisztasági festést végeztek, a nyílászárók át lettek festve, s teljesen újszerű állapotban van jelenleg is ez a bérlemény. Arra kérnénk a bérlőinket, hogy a felújított ingatlanokhoz, s amiket hasznának, azt ilyen állapotban őrizzék meg, s ilyen állapotban is adják át, megkönnyítve ezzel a VG. Zrt. munkáját. S a városnak is sokat tudnak spórolni ezzel, a következő bérlő pedig sokkal hamarabb tud beköltözni - mondta Schauta Marcell, a SZEKB elnöke.

Sokaknak nyújt nagy segítséget a bérlakásprogram, Déri Márk 3 gyermekével és feleségével fog beköltözni.

– Most már 3 gyerekünk van. Eddig az anyósomnál laktunk és az én anyámnál. De már szerettünk volna külön menni a családdal. Ezért adtuk be a pályázatot – nyilatkozta Déri Márk.

A jelentős keresletre némi gyógyírt adhat az a 22 lakás, amit a Honvédségtől szerzett meg a városvezetés. Ezek nagyrészt a Városkapu körúton, a Liszt, a Hevesi, illetve a Munkás utcában találhatóak.

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.