Állásbörzét és gazdasági fórumot tartottak Nagykanizsán

facebook megosztás

Gazdasági-munkaerőpiaci szakmai konferenciát és állásbörzét rendeztek ma délelőtt a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Az eseményen, amely a város önkormányzata és a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. együttműködésével valósult meg, a Kanizsai Foglalkoztatási Paktum projektek eredményeiről is hallhattak a résztvevők.

 

Polai György, az eseményt szervező Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, városunkban változó mértékben, de egyaránt jelen van a munkaerőhiány, illetve a munkaerő felesleg Éppen ezért tartják meg évente az állásbörzét, ahol a munkát kínáló vállalkozások személyesen mutatkozhatnak be. Ez a munkavállalóknak is ideális, hiszen az esemény nagyban megkönnyíti a személyes kapcsolatfelvételt.

Idén 23 cég volt jelen a HMSK-ban. Az ügyvezető kiemelte, mivel a felsőfokú végzettséggel rendelkezők önállóan is képesek az álláskeresésre, ők inkább a hátrányos helyzetűekre, illetve a pályakezdőkre fektetik a hangsúlyt. 

–Akik elesettek, akiknek már mentális gondokat is okoz az, hogy tartósabban nem tudtak elhelyezkedni, meg hát vannak a fiatal pályakezdők, akikkel azért sok esetben többször el kell beszélgetni a motiváltságot illetően, mert ne biztos, hogy mindjárt az álommunkáját lehet az első alkalomra megtalálni, de mi törekszünk arra, hogy az érdekeltségnek megfelelően találják meg számításukat. összességében azt hiszem, hogy az elesettek, az állásnélküliek, az egzisztenciális gondokkal küzdő emberekért dolgozunk – tájékoztatta stábunkat Polai György, a Nagykanizsa és Környéke Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az állásbörzén belül megvalósult egy információs-gazdasági fórum is, ahol különböző előadók adtak tájékoztatást Nagykanizsa és térségége aktuális gazdasági helyzetéről, illetve a jövőben tervezett fejlesztésekről. A hangsúly elsődlegesen azonban a decemberben lezáruló Foglalkoztatási Paktum projektjeinek eredményein volt.

–Több mint ezer főt sikerült munkába helyezni 2017 és 2023 között, ez a több mint ezer fő, ez nagyon nagy szám, arra vonatkozóan, hogy ők csak az a kategória, aki tartósan állás nélkül volt, vagy pedig GYES-ről, GYED-ről visszatérő nők lehettek, vagy roma nemzetséghez tartozók, tehát egy szűk kör érintett ebben a dologban. Ezen kívül sokan önálló vállalkozást tudtak elindítani, ez több, mint 30 főre vonatkozik, akik ebben a projektben lehettek önálló vállalkozók –tette hozzá Polai György.

A börzéről és a fórumról készült teljes interjút megtekinthetik mai, Napi Kanizsa című műsorunkban.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.