A magyar turisták számát tekintve, rekordévet zárt Horvátország

facebook megosztás

Eddig 2019-ben utaztak legtöbben déli szomszédunkhoz, ahol az iskolakezdéstől szeptember végéig tartó utószezon is népszerű a magyar látogatók körében.  

A szeptemberi időszak is ideális Horvátországban egy tengerparti nyaraláshoz, és hiába ért véget a nyár, sokan ősz elejére időzítik az utazásukat. Érdekesség, hogy az Adria InterCity járattal Nagykanizsáról közvetlenül lehet eljutni Splitbe, egészen szeptember 27-ig. Koósz Attila, a Horvát Köztársaság magyarországi tiszteletbeli konzulja elmondta, a két ország baráti kapcsolata is közrejátszik abban, hogy egyre népszerűbb úti cél Horvátország. Idén az utóbbi évekhez képest jóval több, 650 ezer magyar választotta nyári kikapcsolódásként ezt a térséget.  

– Nagyon sokan látogatták meg Horvátországot. 20 százalékkal több a turista Magyarországról és 15 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon szép szám. Eddig a 2019-es év volt a rekordév, de 2023 ezt meghaladja, és egy rekordturistaév lesz olyan szempontból is, ami a magyarországi vendégek számát illeti – mondta el Koósz Attila, a Horvát Köztársaság magyarországi tiszteletbeli konzula.

A Splitbe közlekedő járat sikerében Koósz Attila szerint az is közrejátszik, hogy sokan autó helyett választják inkább a vonatozást. Kiemelte, nemcsak a nyári kikapcsolódás és a tenger miatt érdemes odautaznia a turistáknak. 

– Horvátország nagyon sok természeti kinccsel rendelkezik. Azt gondolom, hogy a nemzeti parkokat is ki lehet emelni. Azt gondolom, ilyenkor szeptemberben a tengerparti fürdőzés mellett a kirándulás is egy nagyon jó opció, hiszen már nincs olyan nagyon meleg és nagyon sok szép tájat meg lehet tekinteni – tette hozzá a konzul.

Bár idén szeptemberben is többen utaznak a horvát területekre a korábbi évek átlagánál, sokan mégis azért kedvelik az ősz eleji vakációt, mivel így elkerülhető a nyári tömeg.  

T.CS.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.