A közösségi összefogáson volt a hangsúly Miklósfán

facebook megosztás

A helyi városszépítő egyesület és a Mindenki Házának vezetése közösen, a fiatalokat bevonva dolgozott az intézmény udvarán. A Loco-Motiv Közösségi Alapítvány hirdetett meg a nyár elején egy pályázatot, amelyre olyan civil szervezetek jelentkezhettek, akik a közösségépítést, az önkéntes programokat preferálják.

A civil összefogásnak Miklósfán nagy hagyománya van, hiszen a Mindenki Háza is így épülhetett fel annak idején – emlékeztetett Pintér-Tuboly Kinga, az intézmény vezetője.

– Idén elkészült az udvaron lévő padok fölé egy féltető, amit szerettünk volna lefesteni. Összekapcsolva a pályázati lehetőséget a céljainkkal, úgy gondoltuk, ez egy remek lehetőség arra, hogy bevonjuk az utódokat. A gyerekeket, az általános iskolás 7., 8. osztályosokat. Tovább örökítsük nekik a hagyományt, és megmutassuk, hogy a civil munka, az együtt dolgozás az nem csak munka, hanem örömforrás is, és ez építi a közösséget, ez visz minket előre – nyilatkozta Pintér-Tuboly Kinga, a Mindenki Háza vezetője.

A pénteki program két részből állt: a fizikai munka, a festés előtt Kósekné Ács Krisztina szociális segítő tartott előadást a gyerekeknek az önértékelés, önismeret témakörében. A fiatalok mintegy 40-en vettek részt a programban. 

– Azért jöttem el, mert ez egy nagyon jó közösségfejlesztő program, és mindenki jól érzi magát itt. Itt vannak az osztálytársaim is, jó a hangulat – fogalmazott Hosszú Júlia.

A „Színezd újra” nevet viselő közösségi akció nem csupán a helyi diákokat várták. Az eseményt meghirdették a településrész lakossága körében, és az aktív miklósfaiak meg is érkeztek a Mindenki Házához, hogy segédkezzenek a munkában.  

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.