Pontot mentett az FC Nagykanizsa a fővárosban

facebook megosztás

Döntetlennel kezdte az NB III. Dél-nyugati csoportjának 2023/24-es idényét az FC Nagykanizsa. Gombos Zsolt tanítványai a hajrában tudtak egyenlíteni az MTK II elleni mérkőzésen, a dél-zalaiak gólját Godzsajev Telmán Rabil Ogli szerezte.

Az NB III-as bajnokságok átalakítása után idén egy új csoportban szerepel az előző szezonban a nyugati divíziót harmadikként záró kanizsai gárda. Gombos Zsolt vezetőedző az új igazolások közül egyedül Fehér Barnabást jelölte a kezdőcsapatba. A hazaiaknál Kanta József több olyan játékost állított csatasorba, akik idén már az élvonalban is szerepet kaphatnak. A Sándor Károly Akadémián rendezett mérkőzés első komolyabb lehetősége a fővárosiak előtt adódott, Kenesei Noel fejjel tovább tett labdája után Herczeg Botond lövése mellé ment egy kapu előtti kavarodást követően. A mérkőzés első félórájában inkább a mezőnyjáték dominált. A kanizsaiak a 30. percben jó pozícióból végezhettek el szabadrúgást, az előkészületi meccseken többször is betaláló Szabó Patrik azonban, most célt tévesztett. A félidő hajrájában Fehér szerezhette volna meg a Kanizsa vezető gólját, ziccerben azonban csúnyán fölé lőtte a labdát. 

Gombos Zsolt a szünetben három cserével frissítette fel csapat, Fehér helyett Kalafat Álmost küldte pályára, Kondor Kristófot az előző idény gólkirálya Lőrincz Bence váltotta, míg János Norbert helyett Kálmán Szilárd lépett pályára. Kanizsai szempontból csak a szerencsén múlott, hogy a cserejátékosok első labdaérintése nem hátrányban történt: egy labdavesztést követően Miknyóczi beadása után a korábbi U17-es vb-résztvevő Zuigéber Ákos fejesét kellett Kálovits Henriknek kapu fölé ütni.  A szünet után fokozódott az MTK II mezőnyfölénye, amely a 62. perceben góllá érett. Kovács Patrik lövése kijött Kálovitsról, a kék-fehérek fiatal játékosa pedig a hálóba lőtte a kipattanót.

A hazaiak kétszer is közel jártak az előnyük megduplázásához. Előbb egy újabb eladott labda után Zuigéber lőtt fölé, majd Vas Milán pörgette a labdát kapu mellé. A hajrára megélénkültek az események, Lőrincz veszélyesen húzott el a szélen, a támadót csak szabálytalanul tudták megállítani  az éles szögből belőtt szabadrúgást azonban Szolár kapus hárította, majd Kovalovszki beadása pattogott el a kapu előtt. A  87. percben a korábban csak kisebb lehetőségekig jutó Nagykanizsának összejött az egyenlítés: a csapatkapitány szabadrúgását Godzsajev Telmán Rabil Ogli kapásból lőtte a hazaiak kapujába.A döntetlent követően az MTK II közelebb volt ahhoz, hogy eldöntse a mérkőzést, Zuigéber azonban mellé nem tudta bevenni a kifutó Kálovits kapuját  majd a kanizsai kapus előbb Hegedűs távoli lövését  és Stumpf közeli próbálkozását is hatástalanította így maradt a döntetlen.

Gombos Zsolt úgy látja, elégedettek lehetnek az eredménnyel, mert szerinte a játék képe alapján nem érdemelték meg ezt az egy pontot sem. A kanizsai tréner reméli, játékosai felfogták a téthelyzetet és a szakvezetés célját és a következő mérkőzésen már kellő küzdőszellemmel lépnek pályára.

– Minden mérkőzés nyomás alatt lesz erről pont tegnap beszéltünk az edzés után, hogy aki nem bírja a nyomást az nem idevaló. „Brillíroztunk” a felkészülési mérkőzéseken, megvertünk egy NB II-es csapatot, x-eltünk a Halival, és tizeket rúgtunk, aztán be vagyunk…. és félünk.  Vagy nem tudom, izgultak a játékosok, nem úgy ment amit megbeszéltünk, párharcokban, taktikai elemekben – értékelte a mérkőzést Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

A játékosként MTK-ikonnak számító Kanta József szerint tanítványai megérdemelten győztek volna a szezonnyitón, ám a sors megbüntette őket a kihagyott helyzeteik miatt.

– Nyilván az egyértelmű, hogy öt-hat visszajátszó volt az első csapattól, de ők is fiatal játékosok. Egyedül Vadnai Dani volt az, aki tényleg rutinos játékos. Összességében a helyzetkihasználás mindig olyan, hogy valamikor az ember helyzet nélkül tud gólt rúgni, valamikor tíz helyzetből egyet sem tud. Ez így alakult –  vélekedett Kanta József, az MTK II vezetőedzője. 

Az FC Nagykanizsa szerdán lép legközelebb pályára, akkor a Dunaföldvár ellen 4-1-es győzelmet arató Iváncsa lesz a dél-zalaiak ellenfele. A találkozó – amelyet élőben közvetítünk a Kanizsa Médiaház Youtube-csatornáján – 17 óra 30 perckor kezdődik. A vasárnapi MTK II. elleni mérkőzést nem sokkal nyolc óra után felvételről közvetítjük a Kanizsa TV-n.  

K.T. és M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.