Idén is többtucatnyian diplomáztak a PEN-en 

facebook megosztás

Csaknem 60 egyetemi hallgató vehette át pénteken a diplomáját a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban. Az ünnepi rendezvényen több elismerést és díjat is átadtak a közösségi munkáért és kimagasló tanulmányi eredményért, valamint több oktatót is kitüntettek.

Az ünnepnap egy ökumenikus istentisztelettel kezdődött, majd elültették a már hagyománynak számító „végzősök fáját”, amely azt szimbolizálja, hogy ennek a fának a tárgyában, „személyében” itt hagyják a hallgatók részben magukat, és azt, ahogy az iskola igyekezett számukra gyökereket és talajt adni - árulta el Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója.

– A mai napon a diplomaátadó keretében egyébként a díjakra, kitüntetéseknek az átadására is sor kerül. Mind jelenlegi hallgatóink, mind volt hallgatóink körében van olyan, akit kitüntetéssel díjazunk, illetve oktatóink körében is ilyenkor van egy kiváló oktató-kutató díjunk, illetve főigazgatói dicséretünk. És természetesen a fénypontja az, amikor átveszik a hallgatók a diplomájukat, közel 60 hallgatónk kapja meg a mai napon a diplomát, tulajdonképpen az összes képzésünkben van olyan hallgató, aki vagy most vagy a januári záróvizsga időszakban záróvizsgázott sikeresen, úgyhogy a mai napon kapják meg ők a rektorhelyettes úrtól, illetve tőlem az okleveleiket –  mondta el Kaszás Nikoletta, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ főigazgatója.

Kámán Dorina úgy fogalmazott, hogy ez valami vége, valami eleje, és nagyon örül annak, hogy átveheti a diplomáját, hiszen munka mellett nagy kihívás volt neki az elmúlt két év.

– Két évet jártam ide a kanizsai egyetemre, turizmus-vendéglátáson végeztem, turizmus szakirányon. Igazából én főállás mellett végeztem, mégis nappali tagozaton, de meg tudtam oldani szerencsére az órákra a bejárást, még munka mellet is, úgyhogy nekem így főleg nagy teljesítménynek számított, mert nem mindig volt könnyű megoldani a munka mellett a tanulást – fogalmazott Kámán Dorina.

Két évet jár Decsi Csaba is az egyetemre, pénzügy-számvitel szakra, amit levelezőn végzett el. Az ünnepségen szerepet is vállalt, testvérével zenés produkciót adtak elő.

– Szakmailag elég sokat adott nekem ez az egyetemi lét, hogy úgy mondjam. Betekintést nyerhettem a pénzügy világába, illetve egy kicsit ebbe a könyveléses dolgokba. Igazából sokat gazdagodtam, tehát megérte idejárni, és ajánlani csak meleg szívvel tudom, ezeket a képzéseket itt az egyetemen -hangsúlyozta Decsi Csaba.

Az idei évben is az egyetemi központ munkatársi közössége Arany tollal jutalmazta azt a végzett hallgatót, aki kitartó szorgalommal és sikeres munkájával öregbítette az intézmény hírnevét és szakmájában kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Gyurókovicsné Kóré Esztert kapta a kitüntetést, aki jelenleg a Zalakarosi Fürdő értékesítési és marketing vezetője és egykor a turizmus-vendéglátás szakos hallgatója volt az intézménynek.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.