Világutazó festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Medgyaszay Házban

facebook megosztás

A nagykanizsai kötődésű Gábriel Salerosa képein számos kultúra hatása érződik. A művész ét hónappal ezelőtt költözött Nagykanizsára,

Gábriel Salerosa, aki fogadott apja révén is kötődött a városhoz. Első kiállítását tizenhárom évesen rendezte, majd az alkotó kamaszkorában nagyapjával együtt kezdte el körbejárni a világot és szinte valamennyi kontinensen megfordult. A kiállítás címét részben ezek az utazások inspirálták. Képeiben igyekszik a világjárása során megjelent mitológiai motívumokat megjeleníteni.

– Engem minden érdekel, mindenre vevő vagyok. Az ázsiai rész nagyon inspirált, ezt látni is a japán képeken. Az ősi kelta mitológiát nagyon-nagyon szeretem. Európát végigjártuk, eljutottunk Indonéziába, Indiában egy gurunak voltam a tanítványa, keresztüljutottunk Afrikán, aztán eljutottunk az őserdőbe – nyilatkozta Gábriel Salerosa festőművész.

A festmények mellett a művész több rajzát is kiállították, amelyek tollal és színes ceruzával készültek festővászonra. Az alkotási folyamat során Gábriel igyekszik barátai véleményére is támaszkodni.

– Nagyon sok embertől tanultam. Akinek tetszett a technikája, valami, azt megtanultam, de beleépítettem a saját elképzelésembe. Nem inspirálnak más festők, inspirál a fa, a természet, a hegy, a folyó, minden ami természet. Nekem Szinyei az egyetlen, akit csodálok, mert ő úgy festett, ahogy én sose fogok – tette hozzá a festőművész.

A kiállítás három héten keresztül látogatható, 9 és 17 óra között a Medgyaszay Házban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.