Színes programokkal várta a családokat a Jótékonysági Licit Nagykanizsa csoport

facebook megosztás

Nyárindító családi napot tartottak vasárnap a Jótékonysági Licit Nagykanizsa csoport tagjai a Mindenki Sportpályáján. A program célja, a közösségépítés és a kapcsolatok ápolása mellett, az egyesület munkájának bemutatása volt.

Színes programmal várták a családokat a Jótékonysági Licit Nagykanizsa családi napján. Kutyás, bohóc- és zsonglőrbemutató, ugrálóvár, népi játékok, tűzoltó- és rendőrautó is fogadta az érdeklődőket. Kovács-Harcz Barbara, a csoport adminisztrátora elmondta, fontosnak tartják, hogy egyre több nyitott eseményt szervezzenek.

– Elsősorban közösségkovácsoló célja van, szerettünk volna így a Jótékonysági Licit Nagykanizsa csoport tagjaival eltölteni egy ilyen kis családi délelőttöt. Mindenképpen az a célunk, hogy mindenki megismerjen bennünket, jobban megismerjenek. Illetve ismeretségek, barátságok alakuljanak ki. Azt gondolom, hogy a rossz idő ellenére is viszonylag sokan jöttek, úgyhogy hálásak vagyunk érte – hangsúlyozta Kovács- Harcz Barbara.

3 éve működik a csoport, ahol különböző tárgyakra lehet licitálni. Az így befolyt összeget mindig egy beteg kisgyermek vagy egy rászoruló család részére ajánlják fel.

– Mindenkit arra sarkallok, hogy inkább jobb adni, mint kapni, ez kitölt. Ez a csoport ez egy család, én nem csoportnak hívom, hanem egy család, én így is érzem. Rengeteg dolgot ajánlok fel licitre, én vagyok a „Réteses Gizi”, de amúgy meg másnak is segítek, hogyha valakinek nincsen ideje, akkor én segítek, hogy elhozzák hozzám, én feladom, és ez nagyon jó érzés, ezáltal, nagyon sok emberrel kerülök kapcsolatba, és tényleg egy családot érzek ebben az egészben – fogalmazott  Málnási Ferencné.

Kázmér Katalin is a kezdetektől jelen van a csoport életében, ahol tud, segít. A családi napra legkisebb fiával és a férjével érkezett.

– Szerintem én kezdetektől fogva már tag vagyok, talán a Gondi Zéténynek gyűjtöttünk először, és ő ugye mivel egy kanizsai kisfiú, bár én személyesen nem ismerem, de hallottam a történetét, így egyből úgy éreztem, hogy segítenem kell és azóta is aktív tagja vagyok és igyekszem minden támogatottnak segíteni így vagy úgy. Vagy vásárolok valamit vagy elég gyakran fel is ajánlok bármit, amit úgy gondolom, hogy akár másnak szüksége lehet rá – árulta el Kázmér Katalin.

A sok program mellett, a helyszínen is lehetett adományozni, valamint a Jótékonysági Licit Nagykanizsa logóval ellátott termékeket is meg lehetett vásárolni.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.