Szeptember végéig tűzgyújtási tilalom van a városban

facebook megosztás

A kánikulával járó szárazság miatt nem árt feleleveníteni, hogy tűzgyújtási tilalom van érvényben Nagykanizsa közigazgatási területén. A rendelkezés szerint belterületen és külterületen egyaránt tilos növényi hulladékot égetni. Az előírás betartását ellenőrző hatóság szerint nem lehet elégszer elismételni a szabályokat. A tilalom május 1-től egészen szeptember 30-ig érvényes. 

Gyomok kaszálása, parlagfű irtás, illetve bármi nemű növényi hulladék keletkezése esetén az említett időszakban a komposztálás vagy a bio hulladék elszállításának igénybevétele a lehetséges megoldás. Ennek ellenére mindig érkezik a Közterület-felügyelethez lakossági bejelentés, egy-egy szomszédtól érkező feljelentés, de sokan vannak, akik csak érdeklődnek a szabályokról.

–Sokszor beszéltünk róla, és hála istennek egyre kevesebb bejelentéssel találkoznak a felügyelők. Bejelentések is 10es nagyságrendben érkeznek a lakosságtól. Most is többségben vannak azok, akik mielőtt begyújtanának, elégetnék a növényi hulladékot, betelefonálnak a Közterület-felügyelethez, hogy milyen szabályok vannak, lehet-e égetni, vagy nem lehet égetni -emelte ki Bakonyi Tamás Közterület-felügyelet vezetője.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.