Elismerték a város legjobb tanulóit 

facebook megosztás

30 diákot jutalmaztak kiemelkedő eredményeikért ma délután a Medgyaszay Házban. A városi tanévzáró ünnepségen nem csak őket, de felkészítő tanáraikat is köszöntötték. A nagykanizsai tankerület, és a szakképzési centrum intézményeinek tanulói számos területen mutatták meg tehetségüket az idei tanévben is.

A zeneiskola és a Hevesi-iskola diákjainak előadásai által színesített rendezvényen Balogh László polgármester, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Simon Gyula, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese adták át az okleveleket. Balogh László kiemelte a felkészítő tanárok munkájának fontosságát. Úgy fogalmazott: a pedagógusok tükröt tartottak a diákok tehetségének és szorgalmának, elköteleződésük pedig minden elismerést megérdemel.

–Esélyt adtak a bennük megnyilvánuló eredetiségnek és a felszín alatt meghúzódó teremtő erőnek. Mert e fiatalok még burjánzanak, kibomlóban vannak, keresve a társadalomban a közösségben betöltendő helyüket, a bennük rejlő képességek magvainak méltó célját. A tanár hivatásának lényege pedig éppen ebben áll. Felfedezni, és felkészíteni erre az útra minden diákot. Megmutatni a szokássá váló apró lépések erejét, kibontva a képességekben rejlő lehetőségeket –fogalmazott Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Cseresnyés Péter köszöntőjében a versengés, a verseny fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, a történelem során ez volt az, ami ösztönözte az embereket és a világot a fejlődésre. Szerinte egy verseny olyan visszajelzés, amelyből rájövünk, érdemes tanulni.  

–Ez a verseny, az önök, a ti, a diákok életében is egy nagyon fontos szerepet tölt be. Amikor elmentetek versenyezni, akkor megmutattátok, mit tanultatok az elmúlt időszakban, hol tartatok a tanulás fázisaiban, és ez a verseny visszaigazolta azt, hogy kiválóak vagytok, kiválóak a jók között, és ez a verseny, ez a sok szép eredmény arra biztat mindannyiótokat, hogy folytassátok a tanulást. Folytassátok azért, hogy azt a tanulási folyamatot, amit polgármester úr nagyon szépen kifejtett, tartalommal megtöltve, a saját privát életeteket jobban, szebben, tartalmasabban és célorientáltabban tudjátok megélni – emelte ki Cseresnyés Péter, országgyűlési képviselő. 

A képviselő zárásként kérte a diákokat, hogy ezt a szorgalmat és tudást később a továbbtanulásban, és az élet minden területén hasznosítsák.  

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.