Nagybakónaki győzelemmel zárult az újudvari főzőverseny

facebook megosztás

Családi nappal egybekötött főzőverseny várta szombaton az újudvari termelői piacra kilátogatókat. A Dombhátról dombhátra programsorozat részeként megtartott eseményen nagybakónaki győzelem született.

Áprilisban Nagyrécsén is rendeztek főzőversenyt a programsorozatban, az akkori résztvevők most ismét fakanalat ragadtak, ezúttal Újudvaron. A magyarszentmiklósi csapat tagjai számára nem volt kérdés, hogy beneveznek a megmérettetésre, baráti társaságként szeretik próbára tenni tudásukat. 

–Hála Istennek elég szép számban kapunk meghívást, amire tudunk elmegyünk. Két hete is voltunk Nagyrécsén, jól éreztük magunkat, úgy gondoltuk ide is eljövünk egy kicsit –  mondta el Szabóné Horváth Hermina.

A versenyen négy gárda vett részt, a nagyrécsei csapatban az alpolgármester is szerepet vállalt a közös főzésben. Kiefer Károly szerint a programok a környék lakóinak identitását is erősítik.

– Nagyrécse is részt vesz ebben a programban. Két héttel ezelőtt Nagyrécsén hasonló rendezvény. Igyekszünk minden olyan rendezvényre elmenni, ahová meghívnak bennünket. Úgy gondolom, hogy ez egyfajta összetartást mutat a települések között - emelte ki Kiefer Károly, Nagyrécse alpolgármesterre.

A főzőversenyen Nagybakónak csapatának pincepörköltjét ítélte a legjobbnak a zsűri, a nagyrécseiek és a magyarszentmiklósiak sertéspörköltjét megelőzve. A házigazda újudvari csapat különdíjban részesült.

K.T

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.