Magabiztosan nyertek bajnokságot a férfi asztaliteniszezők 

facebook megosztás

Bajnoki címet szerzett a Nagykanizsai Sörgyár SE férfi asztalitenisz-csapata az NB II. Dél- Nyugati csoportjában. A dél-zalaiak a hétvégén a Bajával játszottak, a végeredmény 11:7 lett. 

A hazai csapat volt toronymagas esélyese a mérkőzésnek. A Baját viszont komolyan kellett venni, sokat fejlődtek és léptek előre az utóbbi időben - árulta el Bihercz Tamás.  

– Az edzések és a felkészülést illetőleg, mindannyian edzettünk, ugye én Pécsett élek, ott is vannak csapattársaim, akik Kaposváron, illetve Nagykanizsán edzenek. Heti 2-3 edzést szoktunk végezni, Mivel mi vagyunk a bajnokság élén, ezért úgy gondolom mi vagyunk az esélyesek – mondta el Bihercz Tamás, a Nagykanizsa Sörgyár SE játékosa.

A Bihercz-Berdár páros simán nyert, a Halász-Havasi duó nagy csatában kapott ki. Egyéniben Berdár veretlen maradt, Zborai és Bihercz egy-egy vereséget szenvedett el. Halász szoros mérkőzéseket játszott, de a győzelem neki elmaradt a szombati meccsen.

– Nálunk van kettő olyan éljátékos úgymond, a két első játékosunk, a Berdár Norbert meg a Bihercz Tamás, aki ez ellen a csapat ellen 9 parti, tehát a páros és a 4-4 egyéni, azt szinte be lehet húzni nekik a strigulát, hogy ők nyerik, tehát mi azért könnyen játszunk, így hátsó emberek – vélekedett Zborai Gyula, a Nagykanizsa Sörgyár SE játékosa.

A bajnokságot végig vezetve, 16 győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, került a bajnoki cím Nagykanizsára. Jó hír még a kanizsai klub háza tájáról, hogy az asztalitenisz diákolimpia országos döntőjéből a zalai versenyzők közül csak Orbán Flóra jutott tovább a csoportjából. A sörgyáriak igazoltja végül negyedik lett. 

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.