Közvetlen riválisát győzte le a szezonzárón a Kanizsa KK

facebook megosztás

Győzelemmel zárta az NB II Nyugati csoportjának 2022/23-as idényét a Kanizsa KK férfi kosárlabdacsapata. Lovkó Csaba tanítványai – akik már korábban bebiztosították harmadik helyüket a tabellán – 92-84-re verték a CVSE Vulkán-Fürdőt a Kanizsa Arénában.

Eredetileg március elején rendezték volna a rangadót, amely akkor betegség miatt elmaradt, így a két csapat a szezon utolsó meccsén csaphatott össze. A celldömölki gárdából többen hiányoztak, a kanizsaiaknál pedig Lovkó Csaba vezetőedző nem tudott részt venni a találkozón, így Silló Zsolt irányította a dél-zalaiakat. A hazaiak már az első negyedben kontrollálták a játékot és tíz perc után 29-17-re vezettek, majd a nagyszünetben további négy ponttal növelték a különbséget. A harmadik játékrész végén már 82-62 állt az eredményjelzőn, így a mérkőzés lényegében harminc perc alatt eldőlt. A zárónegyedben a CVSE faragott a hátrányán, igazán közel azonban nem tudott kerülni ellenfeléhez és a Kanizsa KK végül megérdemelten aratott nyolcpontos győzelmet.

 – Elég hullámzó volt a mérkőzés, voltak jó periódusaink, de volt, amikor kicsit alább hagyott a figyelem. Kicsit szorosabb lett a vége, mint ahogy szerettük volna, de jó lett. Végül is mindenki tudott játszani, mert szerettem volna a fiataloknak is lehetőséget adni, hogy kicsit pályára lépjenek – értékelt Silló Zsolt, a Kanizsa KK másodedzője.

A vendégek úgy utaztak Nagykanizsára, hogy tudták, a második helyet már megszerezték, és a Kanizsa harmadik pozíciója sem forgott veszélyben. Grebenár Péter, vezetőedző szerint ennek ellenére presztízsmeccset vívtak a felek az Arénában.

 – Ezt a mérkőzést mi foghíjasan vállaltuk, hétköznap volt. Nem tudtunk teljes kerettel játszani, de megpróbáltunk ellenállást tanúsítani. Kijött, hogy rutinban jobb volt a Kanizsa, mi a fiatalos erőnket próbáltuk kamatoztatni, de ez nem volt elég – fogalmazott Grebenár Péter, a CVSE Vulkán-Fürdő vezetőedzője.

A vendégek legjobb pontszerzője a 26 pontos Nagy Máté volt, a kanizsaiaknál Horváth Gergő és a szintén 26-ig jutó, pontkirály Koma Dániel is kiemelkedett, a legeredményesebb játékos viszont ezúttal Kiss Kornél volt.  A hat triplát bedobó sportoló szerint a szezonzáró megnyerése valódi csapatmunka volt.

– Szépen zártuk a szezont. A saját teljesítményemről annyit mondanék, hogy nagyon jó kiszolgálást kaptam a csapattársaimtól, szerencsére a dobások bementek és úgy érzem, hogy kondiban is elég jól bírtuk a mérkőzést. Szerintem ez volt a siker kulcsa – emelte ki Kiss Kornél László, a Kanizsa KK kosárlabdázója.

A Kanizsa KK 10-6-os mérleggel zárta harmadik helyen az NB II Nyugati csoportját a PTE-PEAC és a CVSE mögött. A szakvezetés célja, hogy a keret magját együtt tartsák és a következő idényben ennél is fényesebb érmet szerezzenek. A találkozót pünkösdhétfőn este teljes egészében megmutatjuk a Kanizsa Televízióban.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.