A rendőrség felkészült a balatoni és velencei-tavi turisztikai idényre

facebook megosztás

A rendőrség felkészült a balatoni és velencei-tavi turisztikai idényre - mondta Kiss Róbert ezredes, az Országos rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatóságának közrendvédelmi főosztályvezetője Velencén.         

Kiss Róbert a Balaton Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) plenáris nyitó értekezlete utáni sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a BKKB 1991-től segíti nyáron a turisztikailag jelentős térségek rendőrségi feladatainak ellátását, erősíti a rendvédelmi szervek együttműködését. Jelezte, hogy idén a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság látja el az elnöki feladatokat.    

Közölte: az érintett négy vármegye kapitányságai által készített végrehajtási terveket és munkaprogramokat előzetesen az ORFK áttekintette, és az értekezleten a felkészülést eredményesnek értékelték.    

Az ezredes hangsúlyozta, 2023-ban is legfontosabb feladatuk a közbiztonság erősítése, a közlekedés biztonságának fenntartása, a vagyon elleni bűncselekmények és a "strandlopások" visszaszorítása, valamint a hatékony együttműködés a társszervekkel. Ennek érdekében erősebb rendőri jelenlét várható a vasútállomásokon, autóbusz-pályaudvarokon, a strandokon és a fesztiválok helyszínein.    

Szabó Vendel ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, hogy június 1-jétől szeptember 15-éig működik a BKKB. Bár Fejér vármegye nem balatoni megye, a főváros és a Balaton között fekszik, illetve a Velencei-tó és az M7-es autópálya miatt frekventált terület nyáron.     

Elmondta, hogy a megelőzési és tájékoztatási feladatokba bevonták a rendészeti képzésben részesülő diákokat és a rendészeti szakgimnáziumokban dolgozó kollégáikat is. Hozzátette: nemcsak a szárazföldön, hanem a vízen is a biztonság szavatolása lesz a legfontosabb feladatuk, ezért a vízi rendészet is folyamatosan jelen lesz, elsősorban a bajbajutottak kimentését kell végezniük, de a hajóközlekedést is biztosítják.    

Kitért arra is, hogy tavaly a Velencei-tóba senki nem fulladt bele, a Balatonba azonban tizenegyen, idén szeretnék ezt a számot jelentősen csökkenteni.

MTI

(Borítókép: Varga György/MTI)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.