Tizenötödször bajnokok a legmagasabb osztályban

facebook megosztás

A dupla forduló keretében is két fölényes győzelmet könyvelhetett el a Tuxera Aquaprofit NSK sakk szuperligás együttese, ezzel biztosan szerezte meg fennállása tizenötödik elsőségét a legmagasabb osztályban a nagykanizsai csapat.

ASE Paks (3.) – Tuxera Aquaprofit NSK (1.) 3,5:8,5

Sakk Szuperliga-mérkőzés, 8. forduló. Budapest.

Eredmények (elöl a paksiak): Lupulescu – Naiditsch 0:1, Kozák – Volokityin döntetlen, Parligras – Balogh Cs. döntetlen, Papp G. - Antal döntetlen, Berkes – Kántor döntetlen, Ács – Márkus döntetlen, Fodor – Dragnev 0:1, Popovics – Aczél 0:1, Kaczúr – Medvegy döntetlen, Krstulovic – Horváth Cs. döntetlen, Lázárné Vajda – Palczert 0:1, Forgács – Gara T. 0:1.

Több ismerős, korábban a kanizsaiaknál is sakkozó játékost üdvözölhetett az ellenfél soraiból a bajnoki címvédő nagykanizsai klub, mely története tizenötödik aranyérmére hajtott a legmagasabb hazai osztályban. S tehette ezért a legnagyobb lépést lényegében a szezon legnagyobb rangadója keretében. Ami a lényeg, a Tuxera Aquaprofit NSK ismét nagyot játszott, partit nem vesztettek, s a hátsó táblákon biztosították be a fölényes győzelmet Palczert Mátyásék.


A Tuxera Aquaprofit NSK sakk Szuperligában bajnoki címet szerzett együttese a 2022-2023-as idényben

Tuxera Aquaprofit NSK (1.) – Viadukt Biatorbágy (8.) 10:2

Sakk Szuperliga-mérkőzés, 9. forduló. Budapest.

Eredmények (elöl a kanizsaiak): Naiditsch – Pacher 0:1, Volokityin – Sipos 1:0, Balogh Cs. - Bokros döntetlen, Antal – Torma döntetlen, Kántor – Varga Cs. 1:0 Márkus – Fogarasi 1-0, Dragnev – Szeberényi 1:0, Aczél – Fodor I. 1:0, Medvegy – Csőke 1:0, Ribli – Erdős B. 1:0 Palczert – Szikszai 1:0, Gara T. - Szakmáry 1:0.

A vasárnapi játéknapnak a dél-zalaiak nagyjából hétpontos előnnyel futottak neki – immár az ajkaiak előtt, s a tabella második felében tanyázó Biatorbággyal szemben már a teher nélküli játék lehetett a legfontosabb. Ezt a kanizsaiak hozták is, s ez már hivatalosan is azt jelentette, hogy a Tuxera Aquaprofit NSK megszerezte története 15. bajnoki címét a legfelső ligában a hazai sakk csapatbajnokság keretein belül. Tette mindezt úgy, hogy sorozatban tizennegyedik alkalommal lett első, címvédőként tehát a 2022-2023-as idényben sem tudtak kifogni rajta. A második helyet végül visszavette az ASE Paks, miután 8:4-re legyőzte közvetlen riválisát, a Sentimento Ajka BSK-t.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.