Külföldi intézmény képviselőivel léptek fel a zeneiskolások

facebook megosztás

Felelevenítené a testvérvárosi kapcsolatot a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola a gleisdorfi intézménnyel. A korábbi aktív együttműködés jó pár éve megszakadt, a hétvégén azonban közös tanári koncertet adtak az oktatók Nagykanizsán.

A régi felélesztését és egy új kapcsolatrendszer kialakítását tűzték ki célul a kanizsai zeneiskola vezetői. Szeretnének ismét közös programokat, koncerteket adni a gleisdorfi kollégákkal és növendékeikkel.

– Nagyon fontos ez a mai nap a zeneiskolánk életében, hiszen nagyon hosszú idő után újra vendégül láthatjuk a gleisdorfi zeneiskola tanárait, művésztanárait és Gunter Schabl urat, az igazgatót. Régen nagyon nagy kapcsolata volt a két zeneiskolának, szimfonikus zenekari koncerteket tartottunk együtt, közös koncerteket, akár az újévi koncerteket is megemlíthetem, itt Karl Schabl úrral, aki Gunter Schablnek volt az édesapja. Megszakadt ez a kapcsolat, most szeretnénk feleleveníteni – nyilatkozta Baráth Adrien, a FFZAMI igazgatója.

Klasszikus zenével, így Mozart és Bauer műveivel, valamint könnyedebb műfajokkal is készültek a fellépők. A gleisdorfi intézmény igazgatója, Gunter Schabl elmondta, a diákok és a tanárok is profitálnának abból, ha újra aktív lenne a mintegy 20 éves kapcsolat.

– Örülnénk, ha ez a kapcsolat most megmaradna, ápolni szeretnénk a továbbiakban. Elsősorban az iskolák közötti tapasztalatcsere és kulturális értékek szempontjából, valamint a tanárok és a tanulók közötti együttműködést szeretnénk megerősíteni – mondta el Gunter Schabl, a Gleisdorfi Zeneiskola igazgatója.

A cél, hogy a közös munka újra elinduljon és Gleisdorfban is koncertezzenek a kanizsai tanárok és osztrák kollégáik.

K.B.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.