Elkezdődött az idei kanizsai Város Napja

facebook megosztás

Már a Város Napja kezdését is nagy érdeklődés övezte. A programot helyi együttesek és zenekarok produkciói indították ma az Erzsébet téren. Pénteken és szombaton is az esti óráktól országos hírű fellépők várják az érdeklődőket.

Idén ismét a megszokott, áprilisi időpontban kezdődött a Város Napja. Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója elmondta, eddig minden a terveik szerint alakult és az időjárás is ideális a program számára.

– Nincs túl hűvös, nincs túl meleg, ugye a táncos programokhoz ez nem is egy elhanyagolható szempont, és most már kezd gyülekezni a látogató tömeg is a térre. Annak ellenére, hogy korán, 10 órakor kezdtünk, mindig volt közönség, és enne azért is örülünk, mert például a Napsugár Együttes gyermekkoncertjén tényleg ovisok, kisiskolások részt vettek, és gyakorlatilag ezt nekik szerveztük. Úgyhogy bízom abban, hogy a továbbiakban is ez így lesz, és majd még csak fokozódik az érdeklődés az esti koncertek iránt, és bízom abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk mindkét napon – nyilatkozta Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója.

Stábunk mai első ottjártakor a SENIOR Örömtánc Klub, majd az Árvácska Népdalkör tagjai álltak színpadra. Az együttes a népdalcsokor mellett egy vidám, mulatós slágerekből álló válogatással készült, hogy igazán felszabadult hangulatot teremtsen a téren.

– Azért gondoltunk erre, mert a Város Napja egy vidám ünnep, és mindenki érezze jól magát. Itt arról szól a történet, hogy a hallgatók is és a szereplők is jól érezzék magukat, és örültünk neki, hogy meghívtak bennünket is, hiszen megtiszteltetés, hogy a város napi műsorban szerepelhetünk, a dalkör nagyon örül. Elég szép számmal el is tudtunk jönni, annak ellenére, hogy vannak köztünk aktív dolgozók, akiknek esetleg nem sikerült, de úgy gondolom, hogy sikerülni fog a fellépésünk, és nagyon drukkolunk magunknak is, és a többi fellépőnek is  – fogalmazott Salamon Sándorné, a Kiskanizsai Polgári Olvasókör elnöke.

Kora délután a Csillag Citera Együttes és a MAMIK is előadták produkcióikat, majd a Premier Táncklub növendékeinek műsora után, Balogh László hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. A polgármester beszédében kiemelte, főleg az ilyen nehéz időket követően van szükség az ünnepre, a kikapcsolódásra.

– A hétköznapok búját-baját, és küzdelmeit ilyenkor illik elfelejteni. Én azt hiszem, hogy erre mi is képesek vagyunk, itt akár a színpadon, akár a kanizsai szeretett városlakosságra gondolva. Úgyhogy legyen ez a két nap a felhőtlen ünnepé, amikor nem a negatív és indulatos érzelmek uralkodnak rajtunk, hanem az a fajta örömünnep, amire szükségünk van – hangsúlyozta beszédében Balogh László, Nagykanizsa polgármestere.

Gábris Jácint hangsúlyozta, Kanizsa lakossága megérdemli, hogy egy színvonalas rendezvényen szórakozhasson.

– Örülök neki, hogy újra itt találkozhatunk, újra egy nagy rendezvényen élvezhetjük a közösen eltöltött időt, hiszen Nagykanizsa megérdemli, ahogy szoktam ezt mondani, még talán jobban is, mint más települések, akik akkor is vigadtak, amikor nem szabadott volna. Úgyhogy nincs más hátra, mint hogy Önöknek jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánjak az elkövetkezendő két napra – emelte ki Gábris Jácint, az OKISB elnöke.

A ma este sztárfellépői a MoBillBox és a Bikini zenekar lesznek, majd a szokásos utcabálra várják azokat, akik tovább buliznának. Szombaton is reggel 10-kor indul a program, méghozzá egy különleges kungfubemutatóval.

.SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.