Újra áprilisban lesz a Város Napja

facebook megosztás

2019 után ismét a megszokott időpontban, vagyis április utolsó hétvégéjén rendezik meg a Város Napját. A szervezési feladatokat a tavalyi esztendőhöz hasonlóan, idén is a Kanizsa Turizmusáért Egyesület és a Kanizsai Kulturális Központ látja el.

2020-ban és egy évvel később is elmaradt a Város Napja, tavaly pedig szeptember 9-én és 10-én bonyolították le a kétnapos rendezvénysorozatot. A városatyák január 25-én döntöttek amellett, hogy idén, a már évtizedek óta tradicionálisnak számító, április végi időpontban lehet megrendezni az eseményt. Amennyiben a március 10-i ülésen elfogadják a 2023-as költségvetést, akkor az önkormányzat 15 millió forinttal fog hozzájárulni a programhoz.

– Nem kellett nagyon szavazni, mert azt már korábban eldöntöttük, hogy mikor lesz a Város Napja. Voltak ezek a rendkívüli esztendők, amikor ezt nem tehettük meg. Most visszatérünk a régi kerékvágásba, és az eredetieknek megfelelően, április végén lesz ismét a Város Napja. A közgyűlés meghozta a szükséges döntéseket, akárcsak a Közbeszerzési Bizottság. Jelenleg nagyban folyik a szervezése ennek a városnapi rendezvénynek – emelte ki Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

A városvezetés a héten írta alá a rendezésről szóló megbízási szerződést a szervezőkkel. Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója sikeresnek ítélte az egy évvel ezelőtti Város Napját és idén is hasonló látogatottságban reménykedik. A programban szeptemberhez hasonlóan idén is igyekeznek lehetőséget biztosítani a helyi egyesületeknek, valamint a tervek szerint ezúttal is külön kísérőprogramokkal készülnek a gyerekeknek. 

 – Pénteken is és szombaton is, 28-án és 29-én is 10 órától az Erzsébet téri szabadtéri színpadon a helyi művészeti csoportokkal kezdjük a bemutatókat. Pénteken és szombaton is olyan ismert és népszerű zenekarokkal vettük fel a kapcsolatot, amelyek számot tarthatnak a város polgárainak érdeklődésére – hangsúlyozta Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója.

Az esetleges fellépőkkel jelenleg is zajlanak a tárgyalások, a programot várhatóan március közepén jelentik be egy sajtótájékoztatón.

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.