Másodszor rendezték meg „Kékfűrész Trail” terepfutó versenyt

facebook megosztás

A nevezők szombat reggel Rigyácon gyülekeztek, és egy 30 km-es távot tettek meg.   

Tavaly az Országos Kéktúra útvonala mentén haladt a pálya, idén a szervezők változtattak. A céljuk az volt, hogy a futóknak bemutassák a Rigyácot körülvevő vidéket. A települést karoló erdőt gyakorlatilag átszeli a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, ami a fűrészfoghoz hasonló szintrajza miatt kapta a terepfutóktól a Kékfűrész nevet.

– Nagyon sokan eljöttek szerencsére hozzánk, 90 körül van a létszám, akik elindultak. Lehet csapatban és egyéniben is futni. A legtöbben egyéniben futnak, tényleg nagyon népes a mezőnyünk, nagyon jó futók is megtiszteltek minket azzal, hogy eljöttek ide futni –  tájékoztatta stábunkat Keléné Majzik Bernadett, a Murafölde Outdoor Túrasport Egyesület szervezője.

A mostani versenynek az időjárás is kedvezett, de a sportolók kedvét általában nem befolyásolják a meteorológiai tényezők.

– Egy futóverseny mindig arról szól, hogy az ember futóbarátokkal találkozik, ha kísérőként érkezik, akkor is már jó. Tehát, itt vannak olyanok, akik csak kísérték a párjukat, vagy akik csapatban futnak, ők is találkoznak mindenkivel. Ez egy nagyon jó közösség, a futók közössége –  emelte ki Keléné Majzik Bernadett.

A szervező egyesület legfőbb célkitűzései közé tartozik a Zalai-dombság és a Mura folyó természeti környezetének megismertetése, a természet védelmének és a környezettudatos nevelésnek az ösztönzése. Így továbbra is szerveznek hasonló összejöveteleket, megmérettetéseket.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.