Horváth Jánosné előadására gyűltek össze a Napraforgó Szenior Örömklub tagjai

facebook megosztás

Közös örökségünk – múltunk a jelenben, ezzel a sokatmondó címmel tartott előadást csütörtökön Horváth Jánosné, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnöke a Napraforgó Szenior Örömklub összejövetelén. A vetített képes összeállításnak köszönhetően valóban megelevenedett a múlt a klub programján, szép emlékeket idézve a résztvevőkben.

A HSMK-ban székelő klub összejövetelén nem csak a saját tagok, más szervezetekből érkező nyugdíjasok is részt vettek, így megtöltötték a termet, jelenlétükkel és érdeklődésükkel is. A szervező klubnak több kiskanizsai, vagy a területhez kötődő tagja van, ezért esett a választás most egy olyan rendezvényre, ami a városrész múltját eleveníti fel. Emellett a klub vezetése törekszik arra, hogy a tagok kívánságainak megfelelő programokat szervezzen.

– A nyugdíjasok nagyon szeretik a társaságot. Többségüknek nincs nagyon lehetősége arra, hogy társaságba kerüljenek. Főként a nők, akik nagyon érdeklődőek. Nyilván a vidámabb, szórakoztatóbb rendezvények, a kirándulások, túrák érdeklik őket –árulta el Horváthné Gelencsér Edit, a Napraforgó Szenior Örömklub vezetője.

Horváth Jánosné nagy örömmel fogadta a felkérést, és nem is először vendégeskedett a klubban előadóként. Mint fogalmazott: helytörténet, honismeret és néprajz lengi át az előadását,  a megjelent kötetek valamint a még nem napvilágot látott kiskanizsai anyagok alapján.

– Ahogy telnek-múlnak az évek, - és 50-en túl egyre inkább érdekli a gyerekeinket is, - meg véleményem szerint, ha mi már nem leszünk, az utánunk következő generációt is – hogy, hogy is volt ez, a mi szüleink ideijében? Amit még szeretnék kiemelni, az az, hogy minden település őrizze meg a saját múltját, rögzítse, és mentse át a következő generációnak, mert ez fog erőt adni, amiből meríteni tudnak később –mondta el Horváth Jánosné, az Együtt Kiskanizsáért Egyesület elnöke.

A vetített képes előadás valóban sok-sok emléket idézett fel a klubtagok és a vendégek körében. Az összejövetelen szó volt a következő hetek programjairól, amelyekre a  Napraforgó Szenior Örömklub várja az érdeklődőket a továbbiakban is.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.