Gálaműsorral hangolódtak az idénykezdésre a SZKES táncosai

facebook megosztás

Kétórás gálaműsort tartott a SZKES Dance Tánccsoport pénteken este a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A programon az egyesület valamennyi korosztálya megmutatta tudását.

Az idén huszonöt éves tánccsoport tagjai huszonkét produkcióval álltak színpadra, a közönség mintegy 140 táncost láthatott a különböző koreográfiákban. A fiatal tehetségek csoportban, párosban és egyéniben is bemutatták azokat a gyakorlataikat, amelyekkel a következő évben szerepelnek a versenyeken vagy az előző években nagy sikert arattak. Szécsényiné Kápolnás Edina az egyesület vezetője elégedetten értékelte a gálát.

– Nagyon sok versenyszámot most láthatott először a közönség, ezért ez nekünk is nehéz volt, hiszen most készültek el a ruhák, a díszletek. De úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült a gála, hiszen ennek most nem az volt a lényege, hogy minden maximálisan jó legyen, hanem hogy jól érezzék magukat a gyerekek, a szülők és a közönség – hangsúlyoztal Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES Dance Tánccsoport vezetője.

Az új produkciók többsége a hamarosan kezdődő versenyszezonban is főszerephez jut. A SZKES táncosai számára az év legfontosabb megmérettetése a balatonfüredi kontinensviadal lesz, ahol minden versenyszámban jó esélyük van arra, hogy képviseljék Magyarországot és egyben Nagykanizsát.

– A Magyar Látványtánc Sportszövetségben versenyzünk. Először lesz egy kvalifikációs verseny, aztán az országos bajnokság, az országos bajnokságról pedig tovább lehet jutni az Európa-bajnokságra – tette hozzá Szécsényiné Kápolnás Edina.

A szervezők a programot direkt úgy alakították ki, hogy az elgondolkodtató előadások mellett, a szórakoztató és a szívhez szólóbb koreográfiák váltsák egymást. Az egyik legnagyobb sikert az óvodás korosztály produkciója aratta, a legkisebbek még a tanárukkal együtt léptek színpadra. 

K.T.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.