Értékesítették a Teleki utcában jelenleg üresen álló, korábban önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan 4000 négyzetméterét

facebook megosztás

A jelenlegi információk szerint egy gyorsétteremlánc és egy kereskedelmi egység létesítene üzletet telken. A beruházások kivitelezése várhatóan még az idén elkezdődik. Fodor Csaba az ÉVE frakcióvezetője stábunknak elmondta a megmaradt területen parkolók kialakítását tervezi az önkormányzat.

A korábbi években is felmerült a terület hasznosításának tervezete. Az összesen 8000 négyzetméteres ingatlan felének értékesítése mellett döntött az önkormányzat. Az eladott területekre egy gyorsétteremlánc és egy kereskedelmi áruházlánc szerzett tulajdonjogot a nyílt versenytárgyalás során.

– Mi azt gondoljuk, ha ezeket beépítik, értékesítjük, hasznos célra hasznosítjuk, akkor abból a város jól jár, itt ezen a részen innentől ebből a vonaltól vannak kitűzve a cölöpök, épül egy gyorsétteremláncnak egy boltja, olyan, ami még nincs a városban. KFC, McDonald's van, és ami nincs a szándékok szerint az jön ide, itt fog megvalósulni, A másik oldalán pedig egy kisebb áruház fog létesülni –nyilatkozta Fodor Csaba, az ÉVE frakcióvezetője.

Szerkesztőségünk érdeklődött a Burger King gyorsétteremlánc sajtóosztályán az esetleges nagykanizsai üzletük nyitásával kapcsolatban. Schmidt Ákos kommunikációs vezetőtől az alábbi választ kaptuk: „Nagyon köszönjük a megkeresést! Sajnos azonban jövőbeni éttermeink fejlesztéséről és nyitásáról nem áll módunkban tájékoztatást adni, ugyanis ezek vállalati titkok.”

– Ami innen látszik és benyúlik ott a telkek végébe a kórház utcai telkek végébe, ez maradt önkormányzati tulajdonú ingatlan és amikor ez a beruházás elkészül, akkor oda szeretnénk feltétlenül gépjármű parkolókat még építeni, azt azért, hogy a kórház körüli parkolási problémákat megoldjuk, vagy legalábbis, ha nem is teljesen tudjuk megoldani, de jelentős segítséget adjunk azoknak, akik arra kényszerülnek, hogy a kórházba vagy éppen a járóbeteg ellátást igénybe vegyék – tette hozzá Fodor Csaba.

A gépjárműparkolók kialakításáról jelenleg is zajlanak az egyeztetések. Az ingatlan beépítésével kapcsolatban és a beruházásokról amennyiben információt kapunk, későbbi Híradónkban  beszámolunk.

K.Vi.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.