Elfogadták a városatyák Nagykanizsa költségvetését

facebook megosztás

 Az ÉVE-frakció összesen 339 millió forint értékben változtatott a polgármester előterjesztésének sorain. Így a Balogh László tervezetében 50 millió forinttal szereplő támogatását a Médiaháznak 139-re emelték a mai közgyűlésen, a Rehabnak írt 25 milliót 50-re változtatták és a parkgondozásra is 48 millióval többet szán az ÉVE-frakció. Az önkormányzati reprezentáció és propagandakiadások sorát jelentősen csökkentették, ezt ezentúl az OKISB fogja felügyelni.  

Mintegy háromórás vitát hozott a városi büdzsé, ez az intervallum a 2019-es ciklus óta nem számít kiemelkedőnek. Váratlan eseményből azonban így sem volt hiány. Bár ezúttal nem ült bele az alpolgármesteri székbe és táblákat sem hozott Ferincz Jenő, de mivel háromszor is beleszólt az ülésbe, a polgármester kivezettette a Vasemberházból. Úgy tudjuk, a rendőrök nem indítanak Ferincz ellen eljárást. A költségvetési módosítások közül a legnagyobb vitát a Médiaház dotációja hozta. A fideszes képviselők közül Bizzer András, Szabó Szilárd és Tóth Nándor is kiemelte: nincs szükség ilyen feltételekkel az újságra és a tévére, szerintük az 50 millió elég lenne az online megjelenésre. Szabó hozzátette: felmérést kéne készíteni, mennyien nézik a Médiaház adásait, így el lehetne dönteni, van-e értelme a finanszírozásnak. Horváth Jácint, az ÉVE frakcióvezető-helyettese emlékeztetett: a Médiaház támogatása most tér csak vissza majdnem arra a szintre, mint amit a fideszes vezetés mellett kapott, de ha rászámolná az inflációt, akkor most 200 milliós támogatást kellett volna megszavazni.

Horváth szerint méltatlan és nevetséges volt, hogy Balogh László a kultúrára 5 milliót javasolt, ezt végül 20-ra emelték, és külön soron támogatják a Dödöllefesztivált és az Utca Tánc Fesztivált. A módosítások közül a kormánypárti képviselők is támogatták a Hegybíró, a Kanyar és Harmat utca felújítását, sőt Szabó Szilárd meg is köszönte, hogy a lakók kérése végre pozitív jelzést kapott. A kormánypárti városatyák nehezményezték, hogy vállalkozások munkahelyteremtési támogatását lenullázta az ÉVE. Fodor Csaba elmondta: ezt ő is sajnálja, de évek óta nem volt kihasználva ez a sor, így minek tartsanak rajta pénzt, ha nincs elköltve. Az ülés további részleteiről, benne az OKISB kibővített jogköreiről bővebben olvashat a kanizsaujsag.hu Percről percre tudósításában. Interjúkkal hétfői Híradónkban jövünk, Horváth Jácint értékelőjét pedig a mai Napi Kanizsa műsorunkban láthatják. 

M-B.GY.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.