Dupla véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete

facebook megosztás

Ezúttal a Thúry György Technikumban és a Sugár úti véradóban várták a segíteni vágyókat. A vírushelyzet előtt rendszeresek voltak a hasonló akciók, a csoport idén több ilyen eseményt is tervez.

2023-ban az elmúlt két évnél gyakrabban lesz lehetősége vért adni a felajánlóknak. Goór Violetta véradásszervező elmondta, idén a dupla programok is rendszeresek lesznek.

–A Covid előtti időszakban jellemző volt ez, hogy napi szinten kettő helyszínre megyünk, és ugye egy héten két nap volt a mienk, a kedd és a csütörtök, viszont a Covid ezt teljesen kettévágta, és általában egy napot és egy helyszínt kaptunk. Most, a 2023-as évben próbálunk erre újból visszatérni. A mai nap folyamán igazából egy középiskolát céloztuk meg, valamint a délutáni órákban a Sugár út 28 szám alatti véradóba várjuk a véradókat –mondta el Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezője.

Tegnap több mint 20-an nyújtották segítő karjukat a Sugár úti székházban.

A másik helyszín a Thúry-iskola volt. Richterné László Erzsébet intézményvezető elmondta, minden évben kétszer szerveznek véradást az intézményben, amin a 18. életévüket betöltött diákok és a pedagógusok vehetnek részt.

–Az iskolánkban bevezettünk egy tantárgyat is, az elsősegélynyújtást és ezzel párhuzamosan a véradást is nagyon fontosnak tartjuk, hiszen úgy is mondhatnám, hogy állampolgári kötelességünk másoknak segíteni, és ez egy nagyon régóta, nagyon bevált rendszerben működő véradás, és ezért ezt nem szeretnénk megszakítani –emelte ki Richterné László Erzsébet, a Nagykanizsai SZC Thúry György Technikum intézményvezetője.

A következő dupla véradás március 28-án lesz, akkor a délelőtti órákban a Cserháti-iskolába, délután pedig a Sugár úti telephelyre várják a véradókat.

SZ.F.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.