Bemutatták az óvodásoknak és szüleiknek a Rozgonyi Úti Általános Iskolát

facebook megosztás

Kézműves foglalkozással, tánccal és az iskola, valamint a tanítók bemutatásával várták a leendő elsősöket és szüleiket a Rozgonyi Úti Általános Iskolában. Az esemény a lezárása volt egy több programból álló sulivárónak.

Elsőként a néptáncra járó rozgonyis diákok mutatták meg ügyességüket az érdeklődőknek, és természetesen a kicsik bevonása, a közös tánc sem maradhatott el. Az átmozgatás után Mezriczky Lajos intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, és szólt az intézményben folyó oktató-nevelő munkáról.

– A felújított Rozgonyi iskola valamilyen belső kisugárzással rendelkezik. Bejön az ember körülnéz, nem a megszokott szocreál építési stílust látjuk, hanem van egy patináns építési stílusa. A kollégáimmal megpróbáljuk elérni azt, hogy először neveljünk és utána oktassunk, tehát megszerettessük a gyermekkel az intézményt, az oktatást, akkor talán könnyebben rá tudjuk pakolni az oktatásnak a nehezebb köveit – mondta el Mezriczky Lajos intézményvezető.

A suliváró programon a leendő tanulókat kézműves foglalkozásra is várták, ahol a gyermekek arról is meséltek vajon készülnek-e már az iskolába.

– Nagyon várom az iskolát. Miért? Mert sok mindent meg akarok tanulni – árulta el Tóth Mátyás.

A legtöbb nagy óvodás már azt is tudja, mi vár a diákokra.

– Írnak, olvasnak, számolnak – tette hozzá Polai Mária.

Jelenleg 372 diák tanul a Rozgonyi iskolában, az intézmény szeptembertől a tervek szerint két osztályt indít, mintegy 50 elsőssel.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.